Donosim vam nekoliko slika pustošenja i uništavanja Lukovca uzrokovanog pripremanjem terena za gradnju vjetroelektrane unatoč velikom protivljenju stanovnika naše općine. Dilovi Lukovca su totalno sravnjeni sa zemljom, strojevi bruje od 5 ujutro, radi se po cili dan, miniranja se izvode čak i nediljom… Čemu žurba!?

Pojavile su se priče o pronalasku vode na određenim dilovima gradilišta, čudne se stvari događaju, pa se dilovi platoa koji su bili očišćeni za temelje vjetrenjača zasipaju novom zemljom. A po pričama ljudi iz okolnih sela postoji mogućnost da na tom području i ima vode. Naravno da nas ne čudi da takve stvari nisu dovoljno istražene u studiji utjecaja na okoliš koja je ionako više-manje pisana bez pravih istraživanja.

Stručno neutemeljene studije su česte jer su posljedica direktnog ugovaranja između investitora zahvata i izvođača studije utjecaja koji zbog tržišne konkurencije podilaze investitoru tako da studije velikom većinom odobravaju zahvat umjesto da ga objektivno i kritički razmotre.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).