Na ovoj stranici možete pregledati sve naše pokojne Dobranjčane koji su upisani u knjigu umrlih u zadnjih stotinjak godina. Osim Dobranjčana, u knjigu umrlih upisani su i naši nadbiskupi, te roditelji župnika. Hvala don Ivanu Ćubeliću koji je postojeću knjigu umrlih prebacio u elektronski oblik i tako olakšao posao prikaza na ovim stranicama.

Prije svega, ovdje se za tekući tjedan prikazuje “Godišnji spomendan naših pokojnika”, isti se čita svake nedjelje na sv. misi u našoj crkvi.

Također, možete pretražiti knjigu umrlih po godini. Treba imati na umu da za dosta veliki broj pokojnika nije poznata godina smrti, već samo mjesec i dan. To se uglavnom odnosi na one koji su umrli prije 80 i više godina. Ako ostavite prazno polje za godinu, prikazati će se svi pokojni za koje je godina smrti nepoznata.

Pokojne možete pretražiti po imenu i prezimenu, nadimku, kući.

Zadnji dio stranice se malo bavi statistikom tako da za određeno razdoblje između 2 godine možete vidjeti broj umrlih po određenim parametrima. Parametri mogu biti “Broj umrlih po godinama”, “Broj umrlih po mjesecima” i “Broj umrlih po prezimenima”. Za što bolji grafički prikaz koristite kraća godišnja razdoblja.

S obzirom da je bilo dosta posla oko strukture i podataka, moguće je da ima i pogrešaka. Molba svima da mi jave svaku grešku koju nađu. Također, nastojao sam prikupiti što više slika naših pokojnika, da ih se možemo prisjetiti i vizualno a ne samo po datumu. Ali tu ima još dosta posla i praznina koje mi svi vi možete pomoći ispuniti. Molim sve koji imaju slike svojih pokojnih da mi ih pošalju da ih možemo ovdje staviti.

 • Godišnji spomendan naših pokojnika

  Ovdje se prikazuje Godišnji spomendan naših pokojnika za tekući tjedan (od ponedjeljka do nedjelje).
 • Prikaži pokojne za određenu godinu

  Upišite godinu za koju želite vidjeti listu pokojnika (npr. 1990). Za vidjeti pokojnike za koje se ne zna godina smrti, ostavite prazno polje.

 • Pretraži pokojne po imenu, prezimenu, nadimku ili kući

  Možete upisati ime i prezime (npr. Ante Lerotić), ili samo ime (npr. Ivan), samo prezime (npr. Milardović-Ivanković), samo nadimak (npr. Remeta), samo kuću (npr. Tokušić).

 • Statistika

  Za vidjeti statistiku broja umrlih, prvo upišite razdoblje (npr. Od: 1970 Do: 1995), zatim odaberite želite li prikazati “broj umrlih po godinama”, “broj umrlih po mjesecima” ili “broj umrlih po prezimenima”.

  Od:
  Do:
  broj umrlih po godinama
  broj umrlih po mjesecima
  broj umrlih po prezimenima