Uoči Oluje – Anđelko Lerotić Ban

Dan uoči proslave Dana Domovinske Zahvalnosti u novinama 24sata je objavljen članak o našem dragovoljcu domovinskog rata i pripadniku 3. Imotske bojne 4. Gardijske brigade Anđelku Lerotiću Banu (za nas – Guverner).

Bio je to veličanstven osjećaj, naši su to jedva dočekali, neprijatelj se razbježao, bila je to velika pobjeda. A kada sam bio najsretniji u ratu? Pa kada smo nakon Oluje izbili na naše granice, to je značilo potpunu pobjedu.

… Ponos je svakako prvi osjećaj, ali nakon njega dolazi i razočaranje što nismo Hrvatsku uredili kako smo trebali. Puno smo toga propustili, bogati su postajali još bogatiji, a siromašni još siromašniji.

HVALA Anđelku, svim našim braniteljima iz Dobranja kao i svim hrvatskim braniteljima koji su omogućili da danas živimo u slobodnoj domovini Hrvatskoj!

Sritan Vam Dan Domovinske Zahvalnosti, Dan Pobjede i Dan Hrvatskih Branitelja!!!

Dan Domovinske Zahvalnosti u sridu

Kulturna udruga Dobranje tradicionalno organizira proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Dobranjama. Proslava će biti pokraj župske crkve.

Pozivamo Dobranjčane i njihove prijatelje da nam se pridruže i uveličaju jedan od najvećih dana hrvatske povijesti.

Također, molimo sve da se pridržavaju propisanih mjera zbog pandemije koronavirusa.

Ovogodišnji program:

18.30 sati: misa za Domovinu

19.30 sati: Revijalne nogometne utakmice Dobranjčana i gostiju

21.30 sat: Glazba uživo uz nastup Frane Jukića i prijatelja

Veteranski kup je naš

Veteranska ekipa Dobranja pobjednik je kupa veterana u Cisti Velikoj na memorijalnom turniru Mate Vučak Čigra. U ludoj završnici, nakon što smo do zadnje 3 sekunde gubili 3:2, Goran Smoljo pogađa za izjednačenje, a na penale Joško Rogić (Miš) svojim obranama donosi pobjedu protiv CB Back In Black.

Strijelci za Dobranje u regularnom dijelu su bili Željko Dlaka, Krešimir Ćubelić i Goran Smoljo, a na penale Uroš Cipci i Mario Depeder (2).

Za Dobranje su nastupili:
Krešimir Ćubelić, Uroš Cipci, Željko Dlaka, Mario Depeder, Joško Rogić, Goran Smoljo, Branko Jakić, Leo Perić, Ivan Jelić, Neven Banić, izbornik Mijo Ćubelić.

Fala ekipi na još jednom trofeju za Dobranje.

Ove nedilje prvi put smo održali sv. misu na otvorenom, u ladovini pokraj crkovne čatrnje. Bilo je vrlo ugodno i dostojanstveno.

Proslavljen blagdan Gospe Karmelske

Blagdan Gospe Karmelske koji je bio prošli četvrtak, svečano smo proslavili ovu nedilju misom u staroj crkvi. Puno je vrimena prošlo otkad smo zadnji put imali misu u staroj crkvi, jedino bi na Cvitnicu imali blagoslov maslinovih grana u njoj.

Ekipa veterana Dobranja u petak je pobjedila ekipu Moralna Vertikala 2:1 te se plasirala u finale veteranskog turnira u Cisti Velikoj. U finalu će za vikend, u subotu u 20.20 sati igrati protiv ekipe “CB Back In Black”

Rekonstrukcija župne crkve

Pretprošle nedilje don Augustin je najavio početak rekonstrukcije naše župne crkve. Dosta je stvari koje triba popraviti, tako da će se rekonstrukcija obavljati u nekoliko faza, kako budemo financijski u mogućnosti.

Apsolutni prioritet u ovom trenutku je kompletna promjena krova koji je u vrlo lošem stanju. Strop je oštećen zbog prokišnjavanja i povremenih nanosa sniga kroz krov te kao takav predstavlja opasnost sigurnosti vjernika.

S obzirom da je ovo veliki projekt za našu župnu zajednicu, don Augustin je pozvao sve Dobranjčane da financijski pomognu u okviru svojih mogućnosti. Dobra je vijest što smo jedan dio financiranja već osigurali o čemu će don Augustin detaljnije izvjestiti u narednim danima kao i o ukupnoj vrijednosti cijelog projekta.

Svoje priloge možete dati župniku prije nediljnih župnih misa, a možete i uplatiti na žiro račun naše župe (IBAN): HR0324070001100566461 sa naznakom “Za rekonstrukciju župne crkve”.

Početak radova očekujemo uskoro tako da će se već od ove nedilje, mise održavati na otvorenom pokraj groblja ili po potribi u staroj crkvi.

Lipote Dobranja

Krštenje Tonija Ćubelića

Pretprošlu nedilju 5. srpnja u našoj župnoj crkvi svoje prvo dite, malog Tonija su krstili Ante (Ustaša) i Ana Ćubelić. Čestitke!!!

Ove godine na memorijalnom turniru Mate Vučak Čigra u Cisti Velikoj minimalna zastupljenost Dobranja. Nastupamo samo na veteranskom turniru di nas predstavlja Krešo Ćubelić sa svojom iskusnom splitskom ekipom. Nažalost, za nas najzanimljiviji turnir seoskih ekipa je otkazan tako da nema nikakve draži u ostalim natjecanjima.

Jučer je naša veteranska ekipa pobjedila u prvom kolu ekipu Dragan 3:0. Sljedeći nastup je u petak 17.7. u 21.00 sat.

Rezultati parlamentarnih izbora u Dobranjama

U Dobranjama je od ukupnih 122 birača glasovalo 75 (61,48%)

HDZ, HDS - 57 glasova (76%)
DOMOVINSKI POKRET, HRVATSKI SUVERENISTI, BLOK, HKS, HRAST - POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU, SU, ZELENA LISTA - 14 glasova (18,66%)
ŽELJKO KERUM - HRVATSKA GRAĐANSKA STRANKA - 2 glasa (2,66%)
NHR, HSP, GO - 1 glas (1,33%)
HNS - 1 glas (1,33%)

Parlamentarni izbori 2020.

Parlamentarni izbori za 10. saborski saziv od neovisnosti održat će se 5. srpnja 2020. U Hrvatski sabor birat ćemo 151 zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati dijaspora, a osam pripadnici nacionalnih manjina.

U Dobranjama će glasovanje biti organizirano u prostorijama “Ambulante”, u ulici Domovinskog rata 7 od 7.00 do 19.00 sati.