Obilježimo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Kulturna udruga Dobranje poziva sve Dobranjčane da dođu u nedilju 18.11.2018. u 18.00 sati na Trg dr. Franje Tuđmana na raskrsnici, kod kapelice Gospe Lurdske, na zajedničku molitvu i paljenje svića za žrtve Vukovara, Škabrnje ali i sve žrtve Domovinskog rata koje su dale život za slobodu i mir.

‘Zvon za Vukovar’ – prekrasna inicijativa vukovarskih franjevaca povodom obilježavanja Dana sjećanja

“Pod motom ‘Zvon za Vukovar’ pozivamo da se u 18:11 sati oglase zvona sa svih hrvatskih crkava i katedrala, a molit ćemo za sve one koji su 18. studenoga 1991. morali izaći iz ovoga grada i svoga ognjišta, koji su stradali i preživjeli to veliko zlo, a u molitvu ćemo uključiti i sve one koji su počinli takvo veliko zlo”

Uz „ZVON za Vukovar“, pokrenuta je i druga inicijativa pod nazivom „Zid križeva“. Mnogi hodočasnici koji su proteklih godina posjetili samostan prilikom posjeta gradu Vukovaru, na dar su poklanjali križeve koje su donosili iz svojih župa. Sukladno tome, prilikom izgradnje Franjevačkog muzeja Vukovar, izdvojio se prostor u kojem će se izložiti križevi koji su doneseni tijekom godina i po jedan križ iz svake župe u Hrvatskoj. Stoga iz župe u Vukovaru pozivaju župe diljem Hrvatske da se priključe ovoj inicijativi.

Osmrtnica – Ana Ćubelić ž. Stipe

Dana 11. studenog 2018. napustila nas je

Ana Ćubelić ž. Stipe (Radulova)

Ana Ćubelić ž. Stipe (Radulova)

1940. - 2018.

Sprovod će biti u ponediljak 12. studenog u 14.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Obavijest iz Vodovoda Imotske Krajine

Iz Vodovoda Imotske Krajine stiže obavijest:

Na području Aržana, Sviba i Dobranja voda nije za piće do daljnjega. Preventive radi odlučeno je da će se provesti čišćenje, ispiranje i dezinfekcija cjevovoda i svih vodosprema na tom području. Situacija će se nastaviti pratiti te će potrošači biti na vrijeme obaviješteni o eventualnim promjenama.

Eto pa obavijestite sve na koje bi se ovo moglo odnositi, tj. one koji, rekli bi naši ljudi, koriste “gradsku vodu”. Na sriću većina naših kuća ima rezervnu opciju u vidu naših čatrnja.

Jesenske informacije

Malo jesenskih dobranjskih informacija:

27. listopada 2018. u crkvi Gospe od Milosrđa u Splitu, vinčali su se Ivan Burazin sin pok. Ante i Ivana Gudelj. Čestitke mladencima!!!

Zadnjih nekoliko dana radi se na završnoj fazi izgradnje novo dila groblja. Na prostor oko grobova i glavnu stazu postavljena je kocka, kao i na prostor između groblja i spomen obilježja. Ostalo je još nekoliko dana posla, ako vrime dopusti moglo bi biti gotovo sljedeći tjedan.

Naši lovci su se trgli iz litnjeg sna pa je nikidan pao i prvi vepar, a i lovačka kuća malo pomalo dobija sve lipši izgled.

Jesen u Dobranjama. Ne propustite! Još je čak iznadprosječno toplo za ovo vrime, još se ne loži vatra punom snagom. A priroda je prekrasna, ma ka i cile godine. Idealno je za šetnje i uživanje u svježem zraku. Evo, to naši Gornjekrajci upravo i primjerom pokazuju mladima

Proslavljen blagdan Svih Svetih i Dušni dan

Na blagdan Svih Svetih već tradicionalno mnoštvo Dobranjčana pohodi svoje misto okupljajući se oko grobova svojih najmilijih i slaveći svetu misu. Ove godine smo kroz jutro samog blagdana imali dobre vremenske prilike koje je velik broj Dobranjčana iskoristio da okiti grobove cvićem i svićama, te se u miru pomoli za duše svojih pokojnika.

Popodne smo imali misu koju je predvodio don Dane uz koncelebraciju don Bože Ćubelića. Cilo popodne je padala jaka kiša pa je don Dane morao odrišenje, koje se inače moli kod spomen obilježja u groblju, izmoliti u crkvi. Nažalost, nakon mise se većina Dobranjačana brzo razišla zbog kiše, mnogi nisu uspili još jednom doći do grobova svojih pokojnika, kao i pozdraviti se sa starim prijateljima i znancima koje mnogi susretnu nakon dosta vrimena. A dosta naših mještana je također i na Dušni dan ponovo pohodilo naše groblje te slavilo svetu misu moleći se za sve duše u čistilištu.

Sićam se da smo mi ka dica obožavali ovo vrime oko blagdana Svih Svetih, posebno je lipo bilo dolaziti na groblje diviti se lipoti i koloritu cvića i svića. Svi smo tada nosili upaljače i šibice u džepovima te obilazili grobove i palili sve sviće i lampione koji su se u međuvremenu bili ugasili, želeći da to svitlo što duže traje, da što lipše osvitljava groblje po mraku. Nadam se da to svitlo u ovo vrime ponovo zapalimo u našim srcima i postajemo što sličniji onima čiji smo blagdan proslavili.

Osmrtnica – Ljuba Vrlić ž. Marijana

Dana 24. listopada 2018. napustila nas je

Ljuba Vrlić ž. Marijana (rođ. Vrlić)

Ljuba Vrlić ž. Marijana (rođ. Vrlić)

1940. - 2018.

Sprovod će biti u nedilju 28. listopada u 13.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Autobus za Dobranje polazi u 11.30 sati ispred Biljne ljekarne – Zagrebačka ulica, preko puta stare Realke u Splitu.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Ćubelića vinčanja

Nema me dugo sa novostima, nije da se nešto posebno događalo u Dobranjama, al svejedno nema opravdanja. O Dobranjama se uvik nešto mora napisat, pa ako nije novost, može bit neka starina, priča, slika…

Propustio sam objavit 2 vjenčanja koja su se ovog ljeta dogodila, pa evo sad:

7. srpnja 2018. u Splitu su se vinčali Pavao Ćubelić (Tokušić) i Ivana Blažević. Čestitke!!!

A 22. rujna 2018. u Dobranjama su se vinčali Mladen Ćubelić (Brucić) i Jelica Gvozdić. Čestitke!!!

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji – Solin 2018.

Splitsko-makarska nadbiskupija domaćin je Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu, pod geslom: “Obitelj – izvor života i radosti.”

Pozivano sve Dobranjčane i njihove obitelji da se u radosti i molitvi pridruže.

Središnji događaj susreta – svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Detaljnije o svemu: Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji – Solin 2018. kao i na https://susretobitelji.hr/

25. kolovoza 2018. u crkvi Gospe od Otoka u Solinu vjenčali su se Luka Juginović i Sandra Milardović (kći Stipana i Milke) – Lokić. Čestitke mladencima!!!

Osmrtnica – Mijo Burazin pok. Marka

Dana 03. rujna 2018. napustio nas je

Mijo Burazin pok. Marka

Mijo Burazin pok. Marka

1964. - 2018.

Sprovod će biti u sridu 05. rujna u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj mu Gospodine i svitlost vična svitlila njemu. Počivao u miru Božjem.