Vijesti | Stranica o Dobranjama

Zlatni pir Ivana i Ive

Još jedan zlatni pir proslavljen u Dobranjama. Ponovno generacija oženjenih 1968. Izgleda da je ta godina uistinu bila posebna. U nedilju, 05.08.2018. Iva rođ. Milardović i Ivan Vuletić (Šparovi) su obnovili bračne zavjete u našoj župskoj crkvi u Dobranjama uz prisustvo rodbine i prijatelja. Kasnije se proslavilo u restoranu Premijer Gaz u Trilju.

Čestitke slavljenicima i ciloj obitelji!

Osmrtnica – Iva Milardović ud. Stipana

Dana 05. kolovoza 2018. napustila nas je

Iva Milardović ud. Stipana (Poljak)

Iva Milardović ud. Stipana (Poljak)

1941. - 2018.

Sprovod će biti u utorak 07. kolovoza u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Dođite na proslavu Dana Domovinske Zahvalnosti u Dobranje

Kulturna udruga Dobranje tradicionalno organizira proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza na školskom igralištu u Dobranjama.

Proslava se organizira u Dobranjama od 2007. godine, nakon izgradnje školskog igrališta. Svake godine program uključuje nekoliko revijalnih nogometnih utakmica Dobranjčana i njihovih gostiju, glazbu uživo, te mnoštvo hrane i pića.

Pozivamo Dobranjčane i njihove prijatelje da nam se pridruže i uveličaju jedan od najvećih dana hrvatske povijesti.

Ovogodišnji program:

09.00 sati: Nediljna je misa svakako na kojoj ćemo se posebno moliti i za Domovinu

19.30 sati: Revijalne nogometne utakmice Dobranjčana i gostiju iz Hrvatske i BiH

21.30 sat: Glazba uživo uz nastup Frane Jukića i prijatelja

Dan Domovinske Zahvalnosti 2018.

Napomena: Molimo sve koji žele pomoći u organizaciji i posluživanju jela i pića da se jave.

Memorijal Mate Vučak Čigra 2018. – Dobranje u finalu seoskog kupa

25.07.2018.

Nažalost nismo uspili u finalu turnira u Cisti Velikoj. Domaćini su nas deklasirali rezultatom 9:2. Prvo poluvrime je još dobro izgledalo, al smo se totalno raspali u drugom. Šteta. Čestitke domaćinima.


24.07.2018.

Pobjedom 3:1 protiv ekipe Katuna, Dobranjčani su se plasirali u finale seoskog kupa. Vrlo čvrsta utakmica, prevladao je ponovo naš spoj mladosti i iskustva.
Finale seoskog kupa igramo u sridu protiv domaćina Ciste Velike na blagdan sv. Jakova 25.07.2018. u 19.00 sati.
Nakon utakmice ćemo se opet sastati na Dobranjama u “Ambulanti” na zajedničkom druženju.


22.07.2018.

Pobjeda naše ekipe na seoskom kupu i Cisti Velikoj protiv Ciste Provo 7:3. Kobinirana ekipa mladih i đuturuma je odigrala dobru utakmicu te nas danas 22.07. čeka polufinalna utakmica protiv ekipe Katuna i to u 19.15 sati.

Nakon utakmice druženje Dobranjčana u ambulanti.


20.7. 2018.

U sridu su dobranjski đuturumi završili svoj nastup u Cisti Velikoj. U vrlo zanimljivoj utakmici bili smo dosta bolja ekipa, vodili 2-1 i imali mnoštvo šansi ali nismo bili dobri u završnici. Na kraju 2-2, pa ispadanje na penale od ekipe Mlađo Čikotić. Fala našim prijateljima iz Splita, Ivici Gudelj-Velagi, Anti Ćeliću i Mariju Depederu šta su branili boje Dobranja na ovom turniru.

Dobranje – Mlađo Čikotić 2:2 (2:3 na penale)

Večeras naši mladi igraju na seoskom kupu protiv Ciste Provo u 22.50 sati.


Već nas u sridu 18.7. očekuje novi nastup veterana Dobranja jer se približava završnica turnira, a bilo je dosta odgoda zbog utakmica i dočeka nogometne reprezentacije pa je raspored vrlo zgusnut.

Srida 18.07.
21.20.MLAĐO ČIKOTIĆ – DOBRANJE (kup veterana)

Petak 20.07.
22.00.CISTA PROVO – DOBRANJE (kup sela)

S obzirom da se raspored može prominit svako malo, svježe informacije o utakmicama možete pratit na facebook stranici turnira:

https://www.facebook.com/malonogometni.cistavelika/


17.07.2018.

U utorak 17.07. kombinirana ekipa dobranjskih đuturuma i splitskih prijatelja ja na turniru veterana pobijedila domaćine Cistu Veliku rezultatom 5:1. Napomena da je od ove godine veteranski turnir puno jači, može se prijaviti bilo ko pa smo se i mi pojačali sa strane, a i falilo je naših igrača.

Dobranje – Cista Velika 5:1 (kup veterana)


12.07.2018.

Prošli četvrtak 12.7. na turniru u Cisti Velikoj, za Dobranje je nastupila kombinirana ekipa dobranjske dice i prijatelja iz Splita. Nažalost naletili su na prošlogodšnjeg pobjednika ekipu Patriot te su uvjerljivo poraženi 10:1. Razlika u godinama, snazi i kvaliteti je bila prevelika. Jedini gol za Dobranje je postigao Gabrijel Vuletić.
Istu večer je na kupu sela tribala igrati naša akipa sa Tijaricom al se protivnik nije pojavio tako da smo prošli dalje bez borbe.

Patriot – Dobranje 10:1 (dičji kup)
Dobranje – Tijarica 3:0 b.b. (kup sela)

Pali dubovi, vjenčanje, turnir

Pa i nije neka vijest kad padne stablo, pogotovo kod nas. Al kad se u razmaku od 15-tak dana sruše 2 duba udaljeni 3 metra jedan od drugoga, onda postaje zanimljivo. Tako se na dnu Ćavarove strane prvo iz zemlje izvalio jedan stari dub, a nakon nekoliko dana poslije, drugi dub je pukao po srid debla. Zanimljivo je da nije bilo nekih ekstremnih uvjeta koji bi to uzrokovali, srićom ni materijalne štete. Možda jednostavno zub vrimena. E sad, odma počnu kolati priče o uzrocima pada, pa se spominju podzemne vode i slična čudesa.

U subotu 23.6.2018. god. u Kastvu su se vinčali Ivana Milardović (kći Nede i Slobodanke (Lokić)) i Stjepan Nikolić. Čestitke mladencima!

U tijeku je malonogometni turnir u Cisti Velikoj. Kreću i naši nastupi.
Sutra 12.7. 2018. igraju dica i mladi.

19.00 DOBRANJE-PATRIOT (dičji kup)

20.30 DOBRANJE-TIJARICA (kup sela)

Osmrtnica – Bože Ćubelić Pepičin

Dana 02. srpnja 2018. napustio nas je

Bože Ćubelić Pepičin

Bože Ćubelić Pepičin

1947. - 2018.

Sprovod će biti u sridu 04. srpnja u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj mu Gospodine i svitlost vična svitlila njemu. Počivao u miru Božjem.

Proslavljen blagdan sv. Ivan Krstitelja

Početak lita uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja ili kako bi Dobranjčani rekli, Ivendana, obilježila je promjena vrimena, pa smo nakon dugotrajnih vrućina ovog prolića ipak imali osvježenje i nekoliko burovitih dana. Tako je večer uoči blagdana tribalo bit vrlo oprezno kod paljenja svitnjaka, al fala Bogu nije bilo problema. Svitnjaci su se upalili na Zdravomariju u 9 navečer, pomolili smo se i zahvalili našem nebeskom zaštitniku, te nazdravili u krugu svojih susida i prijatelja.

U nedilju, na blagdan sv. Ivana Krstitelja mnoštvo Dobranjčana i hodočasnika iz susjednih mista hodalo je u procesiji sa kipom oko našeg groblja. Kip su nosili 2 Ivana Ćubelića, te Ivan i Ante Vujević. Sv. misu je predvodio fra Josip Grbavac koji je govoreći o životu sv. Ivana i njegovom javnom djelovanju naglasio kako i mi moramo imati hrabrosti svjedočiti istinu, nazvati grijeh grijehom, te jasno dati do znanja koje su naše kršćanske vrijednosti od kojih ne odstupamo.

Nakon mise dica su jedva dočekala kupit kakvu đunđu ili igračku na derneku, a ostali su proslavu našeg blagdana nastavili u krugu svojih obitelji uz bogat blagdanski ručak. U popodnevnim satima crkva je bila otvorena za sve koji su se posebno želili u miru pomoliti sv. Ivanu.

Na kraju čestitke Stipi Milardoviću (Ćupinov) i njegovoj obitelji na rođenju malog Davida Mirka koji je šesto dite u obitelji!

Blagdan sv. Ivana Krstitelja u nedilju

Župa Dobranje, od samog početka svog postojanja ima za zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, čiji se blagdan svečano slavi u ovoj župi svake godine 24. lipnja.

Svečano slavlje ove nedilje počinje procesijom koja kreće iz župske crkve. U procesiji koja ide oko groblja, nose se kip sv. Ivana i barjak naše župe. Nakon procesije slijedi sv. misa.

Kulturna udruga Dobranje poziva Dobranjčane i naše susjede da u što većem broju dođu na proslavu blagdana sv. Ivana Krstitelja. Misno slavlje počinje u 11.00 sati a predvodit će ga fra Josip Grbavac.

 

Ekspresno smo završili nastup na malonogomentnom turniru u Cisti Provo izgubivši u prvom kolu od  ekipe SD Grubine na penale (u regularnom dijelu je bilo 3:3). Šteta, vodili smo dugo i dosta dobro igrali. Ovog puta su nas predstavljali mladi momci iz Splita a od Dobranjčana je nastupio Petar Ćubelić (Lauškić).

Tjelovo, sklop Vuletić, Knin, turnir u Cisti Provo

Evo nekoliko slika sa proslave blagdana Tjelova u Dobranjama.

Pa nekoliko slika obnovljenog dila bedema “sklopa Vuletić” čija je obnova započela u jesen prošle godine pa se nastavila ovog prolića.

I nekoliko slika iz Knina di je dio veterana Dobranja sredinom svibnja nastupao na turniru 4 grada prijatelja (Knin, Uskoplje, Zagreb i Linz). Ovog puta smo nastupili kao pojačanje ekipe Zagreba, te došli do finala u kojem smo izgubili od domaćina. Bio je to još jedan prekrasan događaj, druženje i zabava prijatelja. Veliko fala domaćinima na organizaciji i gostoprimstvu.

Počeo je malonogometni turnir u Cisti Provo. Dobranje također nastupa i to danas u 21.30 protiv ekipe SD Grubine.

2 vjenčanja i krštenje u svibnju

12. svibnja u crkvi sv. Marka u Makarskoj vjenčali su se Bože Ančić (sin Pere i Slave) i Ružica Srhoj. Čestitke mladencima!

26. svibnja u katedrali sv. Duje u Splitu vjenčali su se Roberd Ćubelić (sin pok. Ante-Đekana i Mare) i Slavka Iva Artić. Čestitke mladencima!

27. svibnja u našoj župnoj crkvi krstio se mali Gabrijel, treće dite u obitelji Denisa i Ivane Lerotić. Čestitke!