Osmrtnica – Mila Vuletić

Dana 24. srpnja 2017. napustila nas je

Mila Vuletić

Mila Vuletić

1925. - 2017.

Sprovod će biti u utorak 25. srpnja u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Turnir u Cisti Velikoj – najave i rezultati

1.7.2017.

Počeo je XXIII. memorijalni turnir Mate Vučak Čigra u Cisti Velikoj. Naše ekipe nastupaju u svim kategorijama, dakle imamo predstavnike i na glavnom turniru, kao i na kupu sela, kupu djece i kupu veterana. Ovdje pratite najave i raspored utakmica, izvještaje i rezultate.

Ove godine na kupu djece je otvoreni turnir što znači da ne moraju igrati isključivo djeca iz sela.

U nedilju 2.7.2017. Dobranje nastupa na sljedećim utakmicama:

Glavni memorijalni turnir: Dobranje – C.B.X Velić u 20.00 sati

Kup djece: Dobranje – Šestanovac u 21.00 sat

 

3.7.2017.

Zbog lošeg vrimena odgođene su naše utakmice, vjerojatno će se igrati sljedeći vikend.

 

5.7.2017.

U petak 7.7.2017. Dobranje igra zaostale utakmice:

Kup djece: Dobranje – Šestanovac u 2o.00 sati

Glavni memorijalni turnir: Dobranje – C.B.X Velić u 21.30 sati

 

8.7.2017.

Naši predstavnici su upisali pobjede u jučerašnjim utakmicama. Prvo su dica, pojačana triljskom vezom pobijedili ekipu Šestanovca 4-2, a na glavnom turniru je naša ekipa pojačana splitsko-vrličkom vezom pobijedila C.B.X Velić 1-0.

Nove utakmice očekujemo sljedeći tjedan.

14.7.2017.

Ovi vikend nas očekuju 3 utakmice naših ekipa:

Subota 15.07.2017

20.30 DOBRANJE-CRLJIVICA(djeca)

Nedilja 16.07.2017.

21.15 DOBRANJE-LOVREĆ (veterani)
23.00 IPA SPLIT-DOBRANJE (glavni turnir)

 

19.7.2017.

Uspješan je bio vikend za naše selekcije na turniru u Cisti Velikoj. U subotu su dica, u odličnoj utakmici pobijedila ekipu Crljivice 2:1. A u nedilju su naše obe ekipe (veterani i glavni turnir) prošle u sljedeće kolo bez borbe jer se protivnici nisu pojavili. Već u ponediljak smo na glavnom turniru igrali novo kolo u kojem smo uvjerljivo poraženi od odlične ekipe Vukušić Lokas. Nažalost izostanak naših pojačanja i prvog golmana je bio prevelik hendikep.

Dječji kup:  DOBRANJE-CRLJIVICA 2:1

Veterani: DOBRANJE-LOVREĆ 3:0

Glavni turnir (2. kolo):  IPA SPLIT-DOBRANJE 0:3

Glavni turnir (3. kolo):  VUKUŠIĆ LOKAS-DOBRANJE 7:0

 

22.7.2017.

Raspored za subotu i nedilju

SUBOTA 22.07.

20.00.Biorine-Dobranje(polufinale kupa dice)

NEDILJA 23.07.

21.40. Dobranje – Aržano/Cista Provo (finale veterana)

22.30.Dobranje-Šestanovac (kup sela)

Litnji radovi

Unatoč litu i visokim temperaturama u Dobranjama se radi na nekoliko frontova.

Više od misec dana teku javni radovi u sklopu kojih se čiste i uređuju javne površine.

Nedavno smo završili vanjsku izolaciju i uređenje sanitarnog čvora kod župske crkve.

Napokon je i na nas došao red za uređenje dila šumskih puteva koji su dosad zbog nemara nadležnih institucija bili zapušteni i prepušteni pojedinačnim pokušajima našim mještana da se održe u kako-tako solidnom stanju. Ove godine su na inicijativu naših mještana, uz pomoć Općine odobrena sredstva iz Županije za uređenje jednog dila šumskih puteva. Tako se sad radi na proširenju glavnog puta kroz gornji Gaj, odvojcima prema Novoj Lokvi i prema Zidinama.

Traju i radovi na novom dobranjskom groblju, trenutno se gradi treći red grobnica i usput zatrpava prostor između prije iskopanim materijalom.

U našem polju gotovo sve njive su pokošene i sino izbalano.

Ekipa naših lovaca potpomognuta kolegama iz okolnih mista još jednom pokušava sredit Novu Lokvu da napokon drži vodu. Ovi put se postavila i nepropusna folija, betoniralo dno lokve, sad bi tribala bit ko nova. Možda se budemo bućkali u njoj ko nekad na Glavarači.

Kuća za odmor – Dobranje

Prije nekoliko godina teško je bilo zamislit da bi u Dobranjama bavljenje turizmom bila realna opcija. No, srićom, vrimena se minjaju, trendovi također, a i mi polako radimo ono što su u zemljama zapadne Europe davno napravili, koristeći prednosti sela i nudeći ljudima odmor u prekrasnim kućama uz lipote netaknute prirode.

Tako je u Dobranjama ovih dana dovršena prva luksuzna kuća za odmor sa bazenom. Projekt je to Josipa (Joke) Ćubelića – Tokušića koji je odlučio uložit u svoje selo, svoju didovinu i tako se priključio skupini od nekoliko desetaka iznajmljivača koji to već rade na području Imotske Krajine.

Veličina same kuće je oko 230m2 u kojoj se nalaze 2 kuhinje s dnevnim boravcima, 3 spavaće sobe, 3 kupaonice, teretana. Vani velika terasa, bazen od 45m2 itd. Uistinu prekrasno zdanje za koje se nadamo da će Joki isplatit sav uloženi trud i novac.Također, virujemo da će ovaj projekt bit podstrek i pokazatelj ostalima da se u našim selima može osmislit i ponudit sadržaj koji će omogućit opstanak i bolji život na selu.

Nemojmo se zavaravati, nije ovo lako izvesti, potrebna su velika ulaganja i odricanja, dobar marketing i konstantni rad na obogaćivanju sadržaja. Nadamo se da će država konačno shvatit vridnost i bogatstvo naših sela te omogućit i ostalima da lakše pokrenu slične projekte. No, najbitnije je da je netko počeo, virujemo da će to potaknit i druge, da će se vezat nekoliko razvojnih grana pa bi netko mogao ponudit svoje proizvode, netko organizirat aktivnosti u prirodi i sl.

Prekrasno je bilo vidit puno dice u danima otvaranja kuće kako guštaju na bazenu, virujemo da će i budući gosti uživati. Sritno Joki i njegovoj obitelji!

Više o kući možete vidit na stranicama agencije: Kuća za odmor – Dobranje

Drugo misto na turniru u Cisti Provo

U finalu turnira u Cisti Provo naša ekipa je izgubila 4-1 od ekipe Ciste Velike, te smo završili na drugom mistu.

Vrlo zanimljiva utakmica koju su Cišćani bolje otvorili i poveli 1-0. Nakon toga naša ekipa preuzima inicijativu te stvara veliki broj šansi, pogađa nekoliko stativa al lopta neće u gol. Ipak početkom drugom poluvremena izjednačujemo rezultat na 1-1. Nedugo zatim, nakon nedosuđenog prekršaja na našem igraču, Cista u kontri vodi 2-1. Opet smo napadali i stvarali šanse al nismo dali gol. Pred sam kraj Cista postiže 2 gola i na kraju pobjeđuje. Šteta, falilo je malo i sriće i koncentracije, al sve u svemu odličan uspjeh za nas.

U finalu su nas predstavljali Nikola Lerotić, Ivan Vuletić, Petar Ćubelić, Slobodan Gudelj Velaga, Marijo Budimir, Krešo Ćubelić, Ivan Pokrajčić i Dalibor Vuletić. Posebna zahvala momcima koji nisu iz Dobranja al su došli pomoć svojim prijateljima!

Drugo misto donilo nam je pehar i medalje, novčanu nagradu od 2000kn, a Bobo Gudelj Velaga je proglašen najboljim igračem turnira.

Nismo previše tugovali, nego smo proslavili drugo misto na Dobranjama u prostorijama Ambulante uz ist i pit, dobru atmosferu, zezanciju i ugodno druženje. A sad nas čeka turnir u Cisti Velikoj i to u svim kategorijama.

Blagdan sv. Ivana Krstitelja

Blagdan sv. Ivana Krstitelja u Dobranjama prošao je u svečanom ozračju. Veliki broj Dobranjčana pohodio je svoje rodno misto i zadržao se cili blagdanski vikend. Sve je po običaju počelo dan uoči blagdana kad se na zvonjenje Zdravomarije i uz slavlje crkvenih zvona pale svitnjaci u čast našem nebeskog zaštitnika. I stvarno je ta večer bila prekrasna. Palile su se vatre, pucale petarde i vatrometi, pivalo se uz harmoniku, pivale su se crkvene i zabavne pisme, nazdravljalo se kapljicom i nezaobilazno se komentiralo čiji je svitnjak veći, bolji, ko je iznenadio a ko podbacio ove godine. Pogledajte galeriju slika sa svitnjaka iz većine naših zaseoka i fala svima koji su mi poslali slike.

Svitnjak 2017.

A evo i video isječak kako je sve to izgledalo tu večer.

Na blagdan sv. Ivana u subotu velik broj Dobranjčana i hodočasnika iz susjednih mista prisustvovao je misnom slavlju. Na početku je bila procesija oko našeg groblja a kip sv. Ivana su nosili Stipe Božina, Ivan Ćubelić, Ivan Vujević i Ivan Milardović. Nakon procesije uslijedila je sv. misa koju je predvodio don Josip Delić. Don Josip je u svojoj propovidi posebno naglasio kako je sv. Ivan bio uvik prvi koji je dizao svoj glas protiv nepravde, koji je upozoravao ljude na zlo i potrebu da se obrate i viruju. I mi smo pozvani da poput svet Ivana svjedočimo evanđelje, da se ne bojimo reći istinu, upozorit na nepravdu, dignuti svoj glas za obespravljene, nemoćne. Sve to je puno lakše napravit kad znamo da je Isus Krist uz nas i da se naš nebeski zagovornik sv. Ivan Krstitelj moli za nas.

Nakon sv. mise, dica su dočekala svojih 5 minuta na derneku, kupujući đunđulije i razne druge igračke, a odrasli su čestitali imendane Ivanima i Ivanama kojih, fala Bogu, u Dobranjam ima kolkoćeš.

Zahvala svima koji su omogućili da ovaj veliki dan za nas prođe u lipom ozračju, fala zboru na odličnom pivanju, svima koji su pripremili i uredili crkvu, don Josipu i ostalim svećenicima, don Dani i časnoj sestri Vlasti na organizaciji.

Čujem da su obiteljski ručkovi bili bogati, a možda je i oboren rekord u broju, što janjaca što odojaka naručenih za gozbe Dobranjčana i njihovih gostiju.

U popodnevnim satima crkva je bila otvorena za sve one koji su se želili u miru i tišini pomoliti sv. Ivanu i izreći mu svoje zahvale i potribe.

Turnir u Cisti Provo – Dobranje u finalu

Na turniru u Cisti Provo, ekipa Dobranja je došla do polufinala. Najprije smo u pretprošlu nedilju uvjerljivo pobijedili ekipu Kanister iz Imotskog 11:1, a u četvrtfinalu u petak smo pobijedili ekipu Šestanovca 5:4. Uz nekoliko standardnih Dobranjčana, u ovim utakmicama su nam pomogli i naša prijateljska pojačanja iz Splita i okolice. Hvala Bobi, Bernardu, Ivanu, Mariju i Jakovu na pomoći.

Sad nas u polufinalu čeka utakmica protiv ekipe Carpe Diem iz Trilja koja će se igrati u sridu 28. lipnja u 21.00 sat na igralištu isprid provske škole. Također, eventualne utakmice za treće misto i finale igraju se već u četvrtak.

29.6.2017. U polufinalnoj utakmici turnira u Cisti Provo, Dobranje je nakon boljeg izvođenja penala pobijedilo ekipu Carpe Diem iz Trilja te smo u finalu. U regularnom dijelu rezultat je bio 1 – 1, a strijelac za Dobranje je bio Ivan Vuletić Talin. U raspucavanju penala velika drama, naš Bobo Gudelj Velaga je bio siguran u svim udarcima, a nakon 6-7 serija, Nikola Lerotić brani udarac protivnika i donosi nam finale.

Finale je na rasporedu danas 29.6.2017.  u 21.00 sat protiv ekipe Cista Velika.

Poslije utakmice druženje igrača i Dobranjčana u prostorijama Ambulante na Dobranjama.

Počinju turniri, bliži se blagdan sv. Ivana

Ove godine Dobranjčani otvaraju turnirsku sezonu u Cisti Provo, na turniru u čast blagdana sv. Petra i Pavla na kojem se prijavilo nešto više od 20 ekipa. Naša najjača ekipa počinje svoj nastup danas u 19.00 sati protiv ekipe Kanistar iz Imotskog na terenu isprid škole u Cisti Provo.

Jučer su se vjenčali Antonio Milardović (Lokić) i Dijana Bartulin. Čestitke mladencima!!!

Bliži se blagdan sv. Ivana Krsitelja, našeg nebeskog zaštitnika. U petak se tradicionalno pali Svitnjak, a u subotu 24. lipnja misa sa svečanom procesijom će biti u 11.00 sati, predvodit će je don Josip Delić.

Blagdan sv. Ivana Krstitelja

Osmrtnica – Ana Lerotić pok. Nikole

Dana 13. lipnja 2017. napustila nas je

Ana Lerotić pok. Nikole

Ana Lerotić pok. Nikole

1940. - 2017.

Sprovod će biti u petak 16. lipnja u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Osmrtnica – Grgo Vuletić (Bilin)

Dana 12. lipnja 2017. napustio nas je

Grgo Vuletić (Bilin)

Grgo Vuletić (Bilin)

1934. - 2017.

Sprovod će biti u sridu 14. lipnja u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj mu Gospodine i svitlost vična svitlila njemu. Počivao u miru Božjem.