25. Memorijal Mate Vučak Čigra

Počeo je 25. Memorijal Mate Vučak Čigra u Cisti Velikoj. Naše ekipe nastupaju u sva 4 natjecanja: glavni turnir, seoski kup, turnir djece i turnir veterana. Ovdi ćemo pratit sve obavijesti i rezultate vezano za naše ekipe.

16.7.2019.

Pobjeda naših talenata na seoskom kupu protiv Studenaca 13-1. Velika razlika u kvaliteti na kraju je rezultirala i rekordnom pobjedom.

Na turniru veterana rovovska utamica Dobranja protiv Ciste Velike, oboje pojačanih sa iskusnim i jakim malonogometnim veteranima završila je pobjedom Ciste Velike 1-0 golom u zadnjom minuti utakmice. Za veterane su igrali Krešo Ćubelić i Dalibor Vuletić od Dobranjčana, a boje Dobranja su još branili Mišo Lončar, Edo Radmilo, Mario Depeder, Željko Dlaka i Ante Ćelić. Fala ekipi.

DOBRANJE – STUDENCI 13:1(Petar Ćubelić x4, Ivan Vuletić x5, Antonio Vuletić x2, Bože Vujević i autogol / Tomislav Udiljak)

CISTA VELIKA – DOBRANJE 1:0 (Ante Bebić)

Raspored za ovi tjedan:

Utorak, 16.07.
21:10 DOBRANJE – TOLO TRADE (memorijal)

Petak, 19.07.
21:10 CISTA PROVO – DOBRANJE (kup sela) – polufinale

12.7.2019.

Raspored naših utakmica za ovi vikend:

Petak 12.7.     21:30 BLATO N/C – DOBRANJE ( memorijal)

Nedilja 14.7.    19:30 DOBRANJE – STUDENCI (seoski kup)

Nedilja 14.7.    21:10 DOBRANJE – CISTA VELIKA (kup veterana)

6.7.2019.

Polovičan učinak naših u četvrtak. Dica su na dičjem kupu izgubili 3-1 od većih i starijih protivnika iz NK Čaporice. Za dicu su nastupila 3 Dobranjčanina (Stipe Ćubelić, Toma Vuletić i Stipe Ćubelić) uz pomoć nekoliko mladića iz Splita.

Na seoskom kupu odlična utakmica protiv ekipe Blata na Cetini. Nakon što smo gubili 2-0 na početku utakmice, naša kvaliteta dolazi do izražaja te uspijevamo preokrenuti utakmicu te pobjediti 5-2.

(Dječji kup) DOBRANJE – NK ČAPORICE TRILJ 1 – 3 (Josip Mešilj 1 gol)
(Seoski kup) DOBRANJE – BLATO N/C 5 – 2 (Ivan Ćubelić 4 gola, Ante Lerotić 1 gol)

4.7.2019.

U četvrtak 4.7.2019. nastupamo na dječjem turniru i seoskom kupu

19:30 DOBRANJE – NK ČAPORICE TRILJ (dječji)
20:20 DOBRANJE – BLATO N/C (kup sela)

Osmrtnica – Ilinka (Ilka) Ivanković

Dana 4. srpnja 2019. napustila nas je

Ilinka (Ilka) Ivanković ud. Mirka (rođ. Pervan)

Ilinka (Ilka) Ivanković ud. Mirka (rođ. Pervan)

1930. - 2019.

Sprovod će biti u petak 5. srpnja u 19.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Pokoj vični daruj joj Gospodine i svitlost vična svitlila njoj. Počivala u miru Božjem.

Uskrsli Krist

Prije nekoliko dana, u organizaciji Kulturne udruge Dobranje, naslikan je mural na Trgu hrvatskih mučenika između starog i novog groblja u cilju uljepšavanja tog prostora. Mural prikazuje Uskrslog Krista uz kojeg stoji i citat iz Evanđelja po Ivanu:

JA SAM USKRSNUĆE I ŽIVOT:
TKO U MENE VJERUJE, AKO I UMRE, ŽIVJET ĆE.
I TKO GOD ŽIVI I VJERUJE U MENE,
NEĆE UMRIJETI NIKADA

Hvala umjetniku Mariju Vučku iz Ciste Velike koji je naslikao ovu prekrasnu sliku!

Dobranje – pobjednik turnira u Cisti Provo

Na turniru u Cisti Provo povodom blagdana sv. Petra i Pavla, ekipa Dobranja je u finalu pobjedila ekipu Uvik Kontra 3-0 te zasluženo osvojila turnir. Vrlo tvrda i teška utakmica jakih protivnika u kojoj je naša ekipa u drugom poluvrimenu slomila otpor protivnika i na kraju uvjerljivo slavila.

Za Dobranje su nastupali većinom igrači iz Splita, od Dobranjčana su tu bili Petar Ćubelić kao igrač i Krešo Ćubelić kao trener, Mijo Ćubelić kao izbornik. Još su igrali: Nedjeljko Lešina, Josip Cikojević, Jakov Hrstić, Mario Baljkas, Frane Dodoja, Ivan Vidošević, Ivan Ratković, Duje Doljanin, Ante Šećer i Antonio Repić koji je dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.

Pobjednički pehar, medalje i novčanu nagradu našoj ekipi je uručio načelnik Općine Božo Ćubić.

Eto, postali smo kao Real i Barca pa dovodimo igrače sa strane da igraju za nas, al to je tako na ovakvim turnirima di je kvaliteta i konkurencija velika. Fala svim momcima koji su nosili dobranjski dres i donili nam prestižni trofej.

A već su krenuli turniri u Cisti Velikoj na kojima nastupamo u svim kategorijama od glavnog turnira, turnira veterana, tunrira dice i seoskog kupa. Prvi nastupi su u četvrtak, uskoro ćemo znati satnicu.

Dobranje u finalu

Jučer je ekipa Dobranja u polufinalu turnira u Cisti Provo pobjedila jaku ekipu SD Grubine u dramatičnoj utakmici 3:2.

Danas u finalu u 21.00 sat igramo protiv ekipe Uvik Kontra. Nakon finala bit će koncert Jelene Rozge.

Proslavljen blagdan sv. Ivana

Uvik je lipo i svečano proslavit blagdan sv. Ivana Krstitelja, našeg nebeskog zaštitnika u Dobranjama. Okupili su se Dobranjčani u velikom broju, mnogi spajajući ovaj blagdan sa Danom Državnosti.

Po običaju, dan uoči blagdana su se na zvonjenje Zdravomarije i uz slavlje crkvenih zvona zapalili svitnjaci u čast sv. Ivana Krstitelja. Ka i uvik, spektakularan prizor svitnjaka, poneka ganga, nazdravljanje i druženje susida i prijatelja, molitva za pokojne a i za sve nas. Slike i snimke su se ubrzano slale društvenim mrežama u svit, pa sam i ja pokupio sa nekoliko mista za prikazat galeriju.

Na blagdan sv. Ivana u ponediljak velika procesija oko groblja a kip sv. Ivana su nosila 4 Ivana: i to 3 Ivana Ćubelića i Ivan Vujević. Nakon procesije uslidila je sv. misa koju je predvodio don Luka Vrljičak. Don Luka se u svojoj dugoj i nadahnutoj propovidi dotakao mnogih tema, al sve su bile vezane za ono što nas uči Sv. Ivan Krstitelj. Posebno je naglasio kako je sv. Ivan kao mlad čovik otišao u pustinju, osamu da bi se pripremio za navještanje Isusova dolaska, da je bio “glas koji viče u pustinji” i opominje, upozorava ljude na zlo i da bio kao takava trebao biti pravi uzor mladima.

Nakon sv. mise, radost dice na derneku uz kupovanje raznoraznih igračaka, čestitke imendana mnogobrojnim Ivanima, obiteljski ručkovi i druženja, te popodnevne molitve u tišini u župskoj crkvi.

Zahvala svima koji su omogućili da ovaj veliki dan za nas prođe u lipom ozračju, fala zboru na odličnom pivanju, svima koji su pripremili, organizirali i uredili crkvu, don Luki na lipoj propovidi, hodočasnicima i svim Dobranjčanima. Nek nas zagovor sv. Ivana Krstitelja prati i čuva na našem ovozemaljskom putu.

Polufinale Prova, ceste – radovi

Prošlu nedilju je ekipa Dobranja na turniru u Cisti Provo u četvrtfinalu pobjedila ekipu Red and Blue 8:0. Polufinale igramo u petak 28. lipnja u 20.00 sati protiv ekipe SD Grubine.

Prije nekoliko dana radilo se na popravljanju dijela ceste od Dobranja prema Svibu, zbog oštećenja asfalta na nekoliko mista i izrovanosti bankine zbog djelovanja vode.

Također, radovi na cesti od Dobranja prema Tijarici su u punom zamahu, još je dosta kopanja, ravnanja i priprema.

Osmrtnica – Bariša Vuletić

Dana 19. lipnja 2019. u Sydney-u (Australija) napustio nas je

Bariša Vuletić pok. Joze (Đurin)

1937. - 2019.

Sprovod je bio u Sydneyu 25. lipnja 2019.

Pokoj vični daruj mu Gospodine i svitlost vična svitlila njemu. Počivao u miru Božjem.

Sv. Ivan Krstitelj – misa u 11.00 sati

Župa Dobranje, od samog početka svog postojanja ima za zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, čiji se blagdan svečano slavi u ovoj župi svake godine 24. lipnja.

Svečano slavlje ove nedilje počinje procesijom koja kreće iz župske crkve. U procesiji koja ide oko groblja, nose se kip sv. Ivana i barjak naše župe. Nakon procesije slijedi sv. misa.

Kulturna udruga Dobranje poziva Dobranjčane i naše susjede da u što većem broju dođu na proslavu blagdana sv. Ivana Krstitelja. Misno slavlje počinje u 11.00 sati a predvodit će ga don Luka Vrljičak.

 

U petak je na turniru u Cisti Provo, ekipa Dobranja uvjerljivo pobjedila ekipu Autocentar Cven rukometnim rezultatom 18-6. Večeras u 19.45 sati, taman malo prije Svitnjaka naši igraju četvrtifnale protiv ekipe Red and Blue.

Popravak zvona

Prije par miseci pokvarilo se glavno veliko zvono na našoj župskoj crkvi. A i već duže vrimena je bilo problema s njim. Baš je nekako čudno slušati zvonjavu na podne i Zdravomariju bez velikog zvona na koje smo navikli. Nakon šta je pregledan cili sustav, don Dane je pretprošle nedilje objavio da će popravak koštati oko 10 000 eura te zamolio sve Dobranjčane da pomognu.

Na turniru u Cisti Provo naša ekipa je u šesnaestini finala pobjedila prošlogodišnje pobjednike Kavanu Carpe Diem iz Trilja rezultatom 4-1.

Danas u petak 21.6. u 20.30 sati igramo protiv ekipe Autocentar Cven.