Blagdan sv. Ivana Nepomuka svečano je proslavljen svetom misom u dvorištu kapelice u Ćavarima.

Oko 120 Dobranjčana i ponešto hodočasnika sudjelovalo je na misnom slavlju koje je predvodio don Augustin koji je u propovidi naglasio kako se u svetom pismu izraz “Ne boj se” spominje 365 (po jedanput za svaki dan u godini), kao što se sveti Ivan Nepomuk nije bojao svjedočiti vjeru u Isusa Krista, tako i mi, ako imamo vjere i pouzdanja u Isusa, pobjeđujemo strah i postajemo pravi navještatelji evanđelja.

Nakon mise, po običaju su se Dobranjčani zadržali na zajedničkom druženju i zakuski, uz dobru atmosferu i ugodno vrime, bilo je zaista lipo i dostojanstveno.

Velika zahvala svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji svete mise, uređenju kapelice i okoliša, pripremi hrane i pića, te tako uveličali ovaj događaj na kojem smo proslavili 230 godina postojanja kapelice sv. Ive te 235 godina postojanja okolnog bedema.

Fala ti sv. Ive na prekrasnom danu, budi naš zagovornik na nebu i čuvaju naše Dobranje i Dobranjčane!

Komentari (1)

  • Nada Vidovic

    Kako je lipo vidit ovo Bozije blago na pragu oca moga, duša puna miline, a srce kuca triput jače,,zdravi i sritni bili svi, Bog vas Blagoslovio, pa dogodine opet, Pozdrav Dado tebi i svima uvik sa vama i mojim Dobranjčanima. Nada Okanova

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).