Sunčano i prohladno jutro dočekalo nas je na blagdan Cvitnice na Dobranjama. Umivanje u ljubicama, pa na misu sa maslinovim grančicama u rukama. Blagoslov maslinovih grana se, po običaju, održao u staroj crkvi a predvodio ga je, kao i misu u župnoj crkvi kancelar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ratomir Vukorepa, inače rodom iz Kaštel Lukšića. U svojoj propovidi je povukao paralelu između blagdana Cvitnice i Velikog Petka naglašavajući kako smo često u jednom trenutku euforični i spremni podniti žrtvu za Isusa Krista, pa ubrzo nakon toga se uplašimo, povučemo i zaniječemo sve ono šta predstavljamo. Nadajmo se da će nam uskrsli Krist doniti potribni snagu, samopouzdanje i vjeru da ustrajemo na putu spasenja.

Lipo ispunjena crkva ukrašena maslinovim granama, dosta velik broj Dobranjčana sa svojim obiteljima iz Splita i okolice, primjetio sam posebno Joskiće, Vrliće i Salaturiće. Uistinu nas Dobranjčana ima puno, i kad samo dio pojedinih obitelji dođe u svoje misto, odma je sve življe i lipše.

Raspored misa u Dobranjama za Uskrsno razdoblje:

Veliki Četvrtak – misa je u 18.00 sati.

Veliki Petak – obredi Velikog petka u 17.00 sati.

Velika Subota – Uskrsno bdijenje počinje u 20.00 sati blagoslovom vatre, zatim sveta misa, a nakon mise blagoslov hrane.

Uskrs – misa je u 11.00 sati.