Tomislav i Nikolina Vuletić (Salaturić) dobili su kćer. Čestitke na trećem ditetu u njihovoj obitelji.

Jučer smo imali vjenčanje u našoj crkvi. Čestitke Ani Ančić, kćeri Petra i Slave i njenom izabraniku Petru Jeličiću.

DAJ MI SVOJ ČEP!!!

Prošlu nedilju, časna sestra Vlasta nas je obavijestila o humanitarnoj akciji sakupljanja plastičnih čepova za pomoć oboljelima od multiple skleroze.

Društvo multiple skleroze Primorsko – goranske županije već neko vrijeme sakuplja plastične čepove. Pomažu im u tome radne organizacije, umirovljenici i posebno ističu – djeca iz osnovnih škola. Slučajno su, preko jedne opatijske udruge došli u kontakt s osobom iz Italije koja preuzima te čepove. Prema kilaži koju sakupe dobiju neka sredstva, ali to uglavnom nije neka velika svota. Oni im, u zamjenu za čepove, doniraju neki aparat ili kolica. Čepovi moraju biti plastični, a vrsta ili veličina čepa nije važna (čepovi od boca, kaladonta, omekšivača, tetrapaka…).

Pozivamo sve da plastične čepove, koji bi inače završili u smeću, donesu u našu crkvu i uključe se u akciju. Time se radi višestruko dobro djelo – ne stvara se smeće jer čepovi idu u reciklažu, a najvažnije je da se pomaže potrebitima. Naravno, mogu se uključiti svi ljudi dobre volje, što nas je više to bolje! Nema posebnog roka do kada traje akcija, sakupljati ćemo čepove kroz cilu godinu i poslati ih društvu multiple skleroze u Rijeku.