U organizaciji Kulturne udruge Dobranje na školskom igralištu proslavljen je Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Proslava je počela ujutro slavljenjem svete mise za domovinu u župskoj crkvi koju je predvodio don Alojzije Ćubelić uz koncelebraciju đakona Miljenka Bošnjaka. O važnosti slavljenja ovog dana u propovidi je govorio đakon Miljenko koji se zahvalio Dobranjčanima šta se na ovi dan vraćaju na svoju didovinu da bi se zahvalili hrvatskim braniteljima na daru slobode.

Nakon mise slijedio je uvod u proslavu kod svojih kuća okićenih hrvatskim zastavama, di su Dobranjčani uz obiteljska druženja, ručkove, kapljicu i pismu pripremali dobru atmosferu koja se kasnije prenila i na školsko igralište.

Kod škole, okupljanje je počelo oko 19.30. Dimilo se iza škole s grilova, mirisali su čevapi i svinjski vrat, a počeli su odzvanjati i prvi taktovi prateće glazbe. Prije glavne utakmice večeri, okupljene je pozdravio đakon Miljenko te se pomolio za sve branitelje koji su dali život za domovinu. Hrvatsku himnu je otpivala desetogodišnja Iva Milardović, unuka i kći dobranjskih iseljenika (Nikoličića) koji žive u Kanadi, te dobila veliki pljesak i ovacije.

U glavnoj utakmici večeri sastali su se izmješane ekipe dobranjskih đuturuma, mladih i naših gostiju. Nije da je previše važno, al zabilježimo rezultat od 4-2 u korist ekipe u “kockastim” dresovima. Poslije toga su teren zauzela dobranjska dica, zapravo se može reći da glavna utakmica večeri uvik pripada njima. Samo su im na trenutke igru “kvarili” odrasli plešući po igralištu uz taktove glazbe uživo Frane Jukića i prijatelja.

Uistinu je bila odlična atmosfera, bilo je pisme i uz harmoniku, dosta novih lica koji dosad nisu bili na proslavama, dosta naših gastarbajtera i prijatelja iz okolnih mista. Fešta je potrajala do kasno u noć, a na svoje su došli i oni koji su uživo želili zapivati uz pratnju benda.

Imali smo i malu izložbu radova na temu domovine, hrvatskih branitelja i domovinskog rata. Mislili smo nagraditi samo odabrane radove, al s obzirom da nije bilo puno radova odlučili smo nagraditi sve koji su sudjelovali. Za koji dan ćemo im podiliti nagrade.

Fala svim Dobranjčanima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji proslave, od čišćenja škole i okoliša, donošenja potrebnih uređaja, nabavke jela, pića i raznih potrepština, meštrima od grila, poslužiteljima itd.

Fala našim sponzorima i donatorima: Splitsko-dalmatinskoj Županiji, Općini Cista Provo, NK Commerce d.o.o. Aržano, te pojedinačno našim prijateljima.

Na kraju posebna zahvala svim hrvatskim braniteljima koji su nam omogućili da živimo u slobodnoj i nezavisnoj domovini Hrvatskoj. Bog Vas blagoslovio!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).