Petog dana devetnice u splitsku prvostolnicu hodočastili su vjernici Imotskog dekanata. Uvodne obrede pred kapelicom Gospe od pobjede na Peristilu predvodio je don Ante Mateljan. Nakon molitve i navještaja Evanđelja, svećenici i narod pivajući su prošli kroz Sveta vrata katedrale Sv. Dujma, a da bi u Godini milosrđa primili potpuni oprost, ispovidili su svoju vjeru te molili molitvu na nakanu pape Franje. Fra Kristian Stipanović, dekan i župnik u Imotskom, predvodio je euharistijsko slavlje. “Došli smo danas moliti našeg zaštitnika sv. Dujma da nam izmoli od Boga čvrstu i pouzdanu vjeru s kojom ćemo nadići sve sablazni i kušnje ovoga svijeta te u Kristu naći svoj mir i potpunu radost”.

I Dobranje je imalo svoje predstavnike na sv. misi koju su koncelebrirali don Tomislav Ćubelić i don Nedjeljko Ante Ančić.

Nakon mise, održala se prigodna tribina o Godini milosrđa na kojoj je don Mladen Parlov, profesor na Katoličkome bogoslovom fakultetu u Splitu, vjernicima govorio o duhovnoj dimenziji Jubileja milosrđa, a don Nedjeljko Ante Ančić, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, predstavio je pastoralne projekte mjesne Crkve u Godini milosrđa. Također, predstavljena je i knjižica “Dajte, pomirite se s Bogom!” koja donosi teološki, duhovni i pastoralni vid sakramenta pomirenja i obrasce ispita savjesti. Tekstove su priredili don Alojzije Čondić, don Ante Mateljan, don Mladen Parlov i don Ivica Žižić. Materijale je grafički oblikovala Ana Kljaković-Gašpić.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).