Za nama su 2 prekrasne proslave u Dobranjama. Krenimo od prve.

U nedilju 4. kolovoza don Alojz Ćubelić je proslavio 20 godina svećeništva. Pripreme za svečanost već su bile počele nekoliko dana prije na prostoru oko župske crkve. Dan uoči kuvao se fažol sa suvim mesom u velikom 200-litarskom kazanu jer trebat će prehranit nekoliko stotina ljudi, a ribe i kruva nema 🙂

Svetu misu je u nedilju u prepunoj crkvi slavio don Alojz u koncelebraciji s nekoliko kolega i dobranjskih svećenika. U odličnoj propovidi don Tomislav Ćubelić se osvrnuo na svećenički poziv. Istaknuo je kako Bog ne poziva uvik ni najpametnije ni najinteligentnije, niti najbolje ljude. Povukao je paralelu sa odabirom apostola Petra, da bude stijena na kojoj će sagraditi crkvu iako GA je zatajio, bio kukavica… On poziva ljude koji su mu spremni vjerovati, koji su dovoljno hrabri da prihvate taj poziv i da se kroz naredno vrime duhovno izgrađuju i razvijaju svoj odnom s Bogom.

Na kraju mise don Alojz se zahvalio svima na potpori, posebno svojim roditeljima. U ime Kulturne udruge Dobranje, Mijo Ćubelić je poklonio sliku kao malu uspomenu, a mnogi drugi su osobno darivali i čestitali slavljenika. Iza mise uslidila je zajednička (milenijska) slika isprid župske crkve.

Nakon misnog slavlja, na prostoru pokraj crkve nastavilo se zajedničko druženje uz glazbu, hranu i piće. Uživo je pivao bend iz crkve svetog Dominika iz Splita. Uz fažol sa suvim mesom, bilo je to i ladnih plata sa suhomesnatim proizvodima i sirom, tekle su bačve pive, vino se točilo, grlo se močilo. Super atomsfera!!!

Don Alojz je, također, promovirao svoju knjigu “Dani kušnje u Dubrovniku” o svome iskustvu za vrime Domovinskog rata 1991. godine.

Uz mnogobrojne Dobranjčane, na ovom slavlju je bilo puno prijatelja i gostiju iz drugih krajeva Domovine i BiH. Poseban pozdrav i zahvala ide župljanima Alojzove župe bl. Augustina Kažotića iz Zagreba koji su pomogli u organizaciji, zatim prijateljima iz Zagreba koji su nas nedavno ugostili na turniru veterana u Zagrebu, prijateljima iz Uskoplja, Linza, Usore, Busovače, te posebna zahvala đakonu Miljenku Bošnjaku i njegovoj obitelji koji su nam puno pomogli u organizaciji, pa ih praktički držimo više za domaćine nego goste.

Zanimljivo je da su i turisti koji su boravili u kući za odmor kod Josipa Ćubelića također bili na proslavi i bili su oduševljeni, virujemo da u svit nose lipe uspomene iz našeg mista.

Zahvala svim Dobranjčanima i članovima naše Udruge koji su pomagali u organizaciji, posebno našem Ivanu Ćubeliću Šurjaku i Stipi Ćubeliću Lauškiću na vjernoj logističkoj potpori.

Na kraju, veliko HVALA don Alojzu na svim dobročinstvima za naše ljude i naše misto tokom zadnjih godina uz Božji blagoslov.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).