Stiglo nam je proliće, odma je nekako drugačije, življe, a i ima događanja.

Već po običaju u ovo vrime Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje liste odobrenih financiranja za projekte u kulturi. Tako su i 2 dobranjska projekta ove godine ponovo dobila sredstva:

U programu zaštite pokretnih kulturnih dobara, za nastavak restauracije glavnog oltara iz naše stare crkve osigirano je 70 000 kuna.
U programu zaštite nepokretnih kulturnih dobara, za Sklop Vuletić koji uključuje kapelicu sv. Ive i okolne građevine i bedem, osigurano je 50 000 kuna.

Naši lovci su se probudili iz zimskog sna i nastavili izgradnju lovačke kuće u Gaju.

Vrime oko blagdana sv. Josipa uglavnom se koristi za sadnju kumpira, kapule i ostalih kultura tako da se ovih dana konstantno čuje brujanje traktora i freza, zacrniše se mnogi vrtli i njive.

Prekrasni su proljetni dani u Dobranjama, idealni za šetnje, posebno bi lip dernek prije dosta godina bio na sv. Josipa, pa bi se šetalo uz ulicu, niz ulicu i zamiralo cure i momke.

Prije nekoliko dana krenula je nacionalna peticija „Imam pravo živjeti“ za zaštitu nerođenih i pomoć majkama koje žele roditi svoje dijete. Potpisivanja se provode po glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske, kao i po svim župama u Hrvatskoj. Ove nedilje se potpisivalo i u našoj crkvi. A može se potpisati i putem interneta: https://www.prolife.hr/peticija/

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).