Evo napokon i zima pokazuje svoje zube ovaj tjedan. Već u sridu je napadalo 10-tak cm sniga al se nije puno zadržao.

Sinoć je zapuvala jaka bura i počeo padati snig. Na sat vrimena je nestalo struje al se brzo vratila. Danas u nediljno jutro prava mećava. Sitni snig nošen jakom burom nesmiljeno pada, vidljivost je vrlo mala, dilovi sela se uopće ne vide. Sljedećih nekoliko dana će biti iznimno ladno, sa temperaturama debelo ispod nule. Al virujem da su Dobranjčani spremni, drva ima, kiselog kupusa i suvog mesa također. Pratit ćemo situaciju u toku dana i izvjestit o stanju.

Jaka bura je i dalje puvala popodne te je raznosala snig stvarajući smetove. Već u rano popodne temperatura u Dobranjama je pala na -5 stupnjeva. Kako se bliži mrak temperatura će još više padati. Vatra će se ovih dana u Dobranjama ložiti do kasno u noć a u nekim kućama se neće ni gasiti sve dok ekstremni uvjeti ne završe.

27.2.2018.

Najladniji dani upravo nam dolaze, već noćas i jutros su temperature dostigle oko -10 stupnjeva. Sve šta je moglo smrznit, smrzlo je. Inače sniga količinski nema previše, negdi između 5 i 10 cm, al s obzirom da je cilo vrime padao uz jaku buru, na mistima ima nanosa većih od pola metra.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).