Evo nekoliko vijesti iz inozemstva, neke su malo starije, al svejedno, vridi ih zabilježit jer su sve na različite načine vezane za Dobranje.

Svi ste možda čitali u novinama i portalima o velikom uspjehu mladih hrvatskih robotičara ovog lita u Japanu. Učenik osmog razreda splitske OŠ Plokite Antonio Nikolić (sin Senke rođ. Lerotić), te učenik sedmog razreda OŠ Knez Trpimir iz Kaštel Gomilice Paško Zekić pod mentorstvom kaštelanskog profesora Zorana Vukića osvojili su zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu robotičara Robocup 2017. u kategoriji “sooccer light primary” ili u “robotičkom nogometu”. RoboCup je najveća svjetska manifestacija u natjecateljskoj robotici i održava se jednom godišnje. Bravo majstori!!!

A još jedan hrvatski (dobranjski) majstor tenisa je oduševio na njemačkom državnom prvenstvu. U lipnju 2017. Daniel Milardović, sin Joška i Laure (Nikoličini) osvojio je njemačko prvenstvo do 13 godina (U-13). Čestitke!!!

Na drugom kraju svita, u Australiji, hrvatska zajednica je ugostila predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Uistinu prekrasni dani zajedničkog druženja koji nisu mogli proć bez Dobranjčana. Tako je u hrvatskom klubu Kralj Tomislav u Sydneyu, predsjednicu dočekao Tomislav Lerotić (Zoričin), inače predsjednik tog kluba.

Dobranjčani u inozemstvu jedni druge podržavaju kad se slavi i kad se tuguje. Na posljednji ispraćaj pok. Slavke Milardović pokojnog Mije Škarice u Kanadi sastale su se dvije generacije mlađih dobranjčana za zajedničku sliku.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).