Zahuktali su se radovi na rekonstrukciji ostatka ceste prema Cisti Velikoj tako da je još cesta zatvorena. Uklonjen je sloj starog asfalta te se radi na ravnanju i na ukopavanju dijelova ceste.

S obzirom da u sadašnjem dobranjskom groblju više nema slobodnih mista za izgradnju novih grobnica, te da postoji značajan broj ljudi zainteresiranih za kupnju novih grobnica, naša Općina, koja je zadužena za upravljanjem grobljem, odlučila je napraviti projekt za izgradnju novog dijela groblja. Napravljeno je idejno rješenje u kojem se planira novi dio groblja izgraditi istočno od spomenika poginulim domobranima, iznad puta prema Ćubelićima. U prvoj fazi, na jednoj kaskadi tribalo bi se izgraditi oko 50 grobnica, no točan broj će ovisiti o interesu ljudi. A druga kaskada će također biti ograđena i pripremljena za eventualnu drugu fazu izgradnje u budućnosti.

Zamišljeno je, također, da se prostor između spomenika domobranima i novog dijela groblja pretvori u mali trg i time doprinese posebnosti samog spomenika i ulipša cjelokupni okoliš. Trenutno je faza ishodovanja svih potrebnih dozvola za početak gradnje te ću vas nastojat na vrime izvjestit o svim važnim informacijama čim ih saznam. U svakom slučaju za više informacija se možete javit direktno u Općinu, a saznamo sam da su se već neki Dobranjčani predbilježili za nove grobnice. Pogledajte kako izgleda idejno rješenje na slici.