Nakon dugo vrimena proslava blagdana sv. Ivana Nepomuka u Dobranjama, zbog izrazito kišovitog vrimena održala se u župnoj crkvi u utorak. Koliko znam, nitko od starijih živućih Dobranjčana nije svjedočio da je za njihova života kip sv. Ive nošen u župnu crkvu. Postoje priče iz starijih vrimena, da se kip nosio u župnu crkvu u vrimena suša pa se na taj način molilo za kišu. A ovog puta, ispalo je obrnuto, nosili ga u župnu crkvu da prestane kiša koje je zadnjih 10 dana nemilice padala.

Misu je predvodio don Augustin uz koncelebraciju don Petra Dukića pred oko sedamdesetak Dobranjčana.

“Sv. Ive nije bježao od svog vremena, prihvatio je žrtvu i ostao vjeran svome Bogu i svojoj crkvi… Svako vrijeme uvijek traži nekoga poput sv. Ivana Nepomuka da nam pokaže put, ohrabri nas i vrati na stazu spasenja…”

Nakon sv. mise Dobranjčani su se nekoliko sati družili u odličnoj atomosferi u prostorijama Ambulante uz iće i piće koje su pripremili Ćavari (fažol, piće i kolači). Nazdravljalo se i pivalo gange.

Fala Ćavarima na organizaciji i čašćenju, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremama proslave i tako uveličali blagdan sv. Ive.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).