Prije nekoliko godina teško je bilo zamislit da bi u Dobranjama bavljenje turizmom bila realna opcija. No, srićom, vrimena se minjaju, trendovi također, a i mi polako radimo ono što su u zemljama zapadne Europe davno napravili, koristeći prednosti sela i nudeći ljudima odmor u prekrasnim kućama uz lipote netaknute prirode.

Tako je u Dobranjama ovih dana dovršena prva luksuzna kuća za odmor sa bazenom. Projekt je to Josipa (Joke) Ćubelića – Tokušića koji je odlučio uložit u svoje selo, svoju didovinu i tako se priključio skupini od nekoliko desetaka iznajmljivača koji to već rade na području Imotske Krajine.

Veličina same kuće je oko 230m2 u kojoj se nalaze 2 kuhinje s dnevnim boravcima, 3 spavaće sobe, 3 kupaonice, teretana. Vani velika terasa, bazen od 45m2 itd. Uistinu prekrasno zdanje za koje se nadamo da će Joki isplatit sav uloženi trud i novac.Također, virujemo da će ovaj projekt bit podstrek i pokazatelj ostalima da se u našim selima može osmislit i ponudit sadržaj koji će omogućit opstanak i bolji život na selu.

Nemojmo se zavaravati, nije ovo lako izvesti, potrebna su velika ulaganja i odricanja, dobar marketing i konstantni rad na obogaćivanju sadržaja. Nadamo se da će država konačno shvatit vridnost i bogatstvo naših sela te omogućit i ostalima da lakše pokrenu slične projekte. No, najbitnije je da je netko počeo, virujemo da će to potaknit i druge, da će se vezat nekoliko razvojnih grana pa bi netko mogao ponudit svoje proizvode, netko organizirat aktivnosti u prirodi i sl.

Prekrasno je bilo vidit puno dice u danima otvaranja kuće kako guštaju na bazenu, virujemo da će i budući gosti uživati. Sritno Joki i njegovoj obitelji!

Više o kući možete vidit na stranicama agencije: Kuća za odmor – Dobranje

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).