Još čekamo bolje vremenske prilike da se dovrši bojanje vanjskih zidova naše župne crkve čime bi se završila jedna velika faza obnove koju smo započeli prošle godine. Evo nekoliko informacija o ulaganjima i financiranju rekonstrukcije crkve u prošloj 2020. godini.

S obzirom na veličinu i vrijednost projekta (oko 900 000 kuna) koji je obuhvaćao zamjenu krova, vanjsku izolaciju zidova i bojanje, izradu sakristije, izradu i bojanje unutrašnjih zidova, zamjene električnih instalacija, novo ozvučenje, te djelomično uređenje unutrašnjosti crkve, prije svega, uspili smo osigurati nekoliko donacija državnih institucija bez čije pomoći bi bilo teško započeti cili projekt.

Tako smo u prošloj godini za rekonstrukciju crkve dobili donaciju Općine Cista Provo u iznosu od 200 000 kuna, zatim smo kroz natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije “Program ulaganja u zajednicu” također, dobili 200 000 kuna, te donaciju tvrtke Vjetroelektrane Lukovac u iznosu od 75 000 kuna. Veliki financijski doprinos dali su mnogi Dobranjčani, prijatelji iz susjednih sela, tvrtke i jedinice lokalne samouprave – skupljeno je oko 360 000 kuna. Svemu ovome triba dodati i veliki doprinos Dobranjčana koji su što svojim radom, što sudjelovanjem u organizaciji, što rješavanjem dokumentacije uvelike pomogli da uspješno privedemo kraju ovu najveću fazu obnove naše crkve.

S ovim sredstvima smo uspili kompletno pokriti radove i troškove u 2020. godini. Iskrena zahvala svima koji su pomogli!

Za ovu godinu, u drugoj fazi obnove, nekoliko je prioriteta: zamjena starih klupa, dovršetak sanitarnog čvora, te kompletno sređivanje zvonika.

Nove klupe za zbor, crkvu i kor su naručene te će izrada koštati oko 120 000 kuna.

Virujemo da ćemo uz pomoć svih Dobranjčana i naših dobročinitelja uspješno nastaviti obnovu naše crkve.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).