Prije nekoliko dana završeni su radovi na obnovi, elektrifikaciji i digitalizaciji crkvenih zvona na našoj župnoj crkvi u Dobranjama koje je izvela tvrtka Bunbal d.o.o. Ovime je obnovljen sustav koji je postavljen prije više od 40 godina. Uz digitalizaciju, sada je moguće pokrenuti zvona također putem mobitela.

Tako smo nakon nekoliko neobičnih miseci bez zvonjave velikog zvona, napokon dočekali da nam zazvoni veliko zvono, poznatom melodijom urezanom svima nama u pamćenje. Inače, meštri kažu da je veliko zvono jedno od najvećih i najtežih (oko 750 kg) u široj okolici.

S obzirom da je za obnovu zvona bilo skupljeno više novca od potrebnog,  don Augustin je najavio da će se za preostali iznos pokušati srediti dio zvonika, posebno da se instalacije zaštite od vode.

Poslušajte novo/staro zvonjenje:

Evo nas u vrimenu Došašća, priprave za Božić. Mise zornice se održavaju svako jutro u 6.00 sati u Cisti Velikoj. Molba svima da svoje bolesnike prijave don Augustinu za Božićnu ispovid, a on će ih obilazit od 9.00 sati u petak 13. prosinca.

Sljedeća nedilja, 3. nedilja došašća je ujedno i nedilja Caritasa. Tog dana na poseban način svoje misli i djela posvetimo potrebitima u obiteljima, u župnim zajednicama, u Domovini i svijetu.

Sutra se slavi blagdan Bezgrešnog začeća, misa će biti u 11.00 sati.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).