U ponediljak 02. travnja u Dobranjama je održana misa zadušnica za hrvatske vojnike koje su partizani 1944. ubili i bacili u Markovića jamu na Podima. Misu je predvodio don Ivan Ćubelić uz sudjelovanje desetak svećenika i mnoštva vjernika, članova obitelji pokojnika iz Hrvatske i BiH.

Na početku mise prisutne je po običaju pozdravio don Dane. Don Ivan se u propovidi osvrnuo i na današnje prijepore u državi vezano za stavove o pobačaju, pokušajima redefinicije naravnih zakona i temeljnih vrijednosti kršćanske vjere i kulture, te naglasio da istina nema alternativu, te da ju je potrebno hrabro svjedočiti, sada o aktualnim događajima, kao i o događajima iz drugog svjetskog rata poput ovog strašnog partizanskog zločina. Posebno je istaknuo veliki doprinos mr. Ivana Kozlice u rasvjetljivanju ovog zločina i potrazi za istinom.

Na misi su pročitana i imena svih ovih nevinih žrtava. Nakon mise se u procesiji otišlo do grobnice i spomenika žrtvama di se udililo odrišenje, te se još jednom pomolilo za duše pokojnika.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).