Šta se događa u Dobranjama u ovim ludim vrimenima? Pa, zapravo, ništa posebno. Ili možda ima tu nešto i pozitivno, tj. šta bi naš narod reka: “Nije svako zlo za zlo”. Osim šta su ljudi malo odvikli od druženja po kafićima i gostionicama, našli su sad i vrimena za obiteljske šetnje u prirodu, pa se često da naletit na Dobranjčane po mnogobrojnim šetnicama, kroz stari put, oko Blagoslova, put Gaja i Terce, kroz polje… Zatim su se oni koji imaju problema s dosadom uvatili u koštac s čišćenjem okućnica, ulica i raznoraznih mista di reste drača. Kako se krenilo, moglo bi je i nestat. Al naš pisnik kaže za draču: “Šta je više sičem, ona više raste”.

I tako u nedostatku novosti, uvik je lipo dodat par slika naše prirode i panorama Dobranja, toga nikad dosta. A i palo nam je nešto više kiše u zadnjih par dana pa se to vidi i na intradi.

Ipak prošli tjedan smo se malo organizirali i očistili groblje i prostor oko crkve da se ne bi previše zapušćalo.

Evo kako se ove pandemijske mire malo popušćaju, izgleda da bi mogli se polako vraćat u malo većem broju na sv. mise koje nam itekako fale. Ko želi malo detaljnije o tome može pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/cetiri-dalmatinske-biskupije-donijele-zajednicke-odredbe-o-vjerskim-okupljanjima-u-vrijeme-pandemije/

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).