Ivan Milardović – Juričić (sin Mije i Katarine) i Zdravka Runjić vjenčali su se 16. veljače 2019. godine u crkvi sv. Ante na Poljudu (Split). Čestitke mladencima!!!

Kroz korizmeno vrime, put križa se svake nedilje u našoj crkvi održava u 8.30. A u zadnjih nekoliko tjedana don Dani kao ministrantice pomažu Josipa Ćubelić i Barbara Lerotić.

U Splitu je prošli tjedan boravio njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier. Kako mi Dobranjčani nema koga ne znamo u Njemačkoj, tako su ga u katedrali sv. Duje dočekali dobranjski svećenici don Nediljko Ante Ančić i don Tomislav Ćubelić.

Vrime oko blagdana sv. Josipa rezervirano je za sadnju kumpira, kapule i ostalih kultura. I baš lipo toplo, pravo proliće. Uglavnom. Tako je zadnjih par tjedana vrlo živo, posebno subotama, bruje freze, zacrnile su se mnoge njive i vrtli. Nadamo se da će Bog blagoslovit trude naše.

Al da nas zima ugrize svakog ranog prolića potvrdio je i prošli utorak kad je došlo do naglog pada temperature pa je opet nekoliko centimetara sniga zabililo Dobranje. Nije potrajalo, vjerojatno zadnji trzaj ove godine.

Nikidan napad vukova! U Ćubelića zaseoku, pod okriljem noći vukovi su zaklali i pojili malog ponija Stelu u vlasništvu obitelji Antićevih i to 50 metara od kuća.

Radovi na lovačkoj kući se bliže kraju, zahvaljujući trudu nekoliko lovaca entuzijasta iz našeg i okolnih sela. Evo par slika kako sad izgleda.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).