Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je na blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 19. kolovoza 2019. god.

Don Danijel Guć, župnik župe sv. Jakova ap. – Cista Velika i upravitelj župe sv. Ivana Krstitelja – Dobranje Imotsko, zbog navršene kanonske dobi stavljen je u stanje mira, a za župnika u Cisti Velikoj i upravitelja župe Dobranje Imotsko imenovan je don Augustin Radović, dosadašnji župnik župe Bagalović.

Don Augustin Radović rođen je 25. rujna 1974. godine u Sinju. Sv. red đakonata primio je 21. studenoga 1999. godine u konkatedrali sv. Petra u Splitu. Đakonsku službu je vršio u župi sv. Jakova apostola u Donjem Dicmu. Za svećenika je zaređen 25. lipnja 2000. godine također u konkatedrali sv. Petra u Splitu. Mladu misu slavio je u rodnoj župi Gospe Sinjske u Sinju 30. srpnja 2000. godine. Službu župnog vikara vršio je u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću od 2000. do 2003. godine. U kolovozu 2003. preuzima službu župnika župe sv. Stjepana u Grohotama. Godine 2006. imenovan je župnikom župe Kraljice mučenika u Radunu, Kaštel Stari gdje vrši župničku službu do 2011. godine kada preuzima župu Karmelske Gospe u Bagaloviću.

Don Dane odlazi nakon 8 godina službe u Cisti Velikoj i Dobranjama. Na blagdan sv. Ane 26. srpnja u Cisti Velikoj će proslaviti svoju zlatnu misu za 50 godina svećeničkog djelovanja. Pozivamo Dobranjčane da svojom prisutnošću uveličaju veliki jubilej. Procesija će početi u 10.30 sati a nakon toga sveta misa koju će predvoditi mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).