Na blagdan sv. Ivana Krstitelja proslava je počela svečanim ophodom oko groblja sa kipom sv. Ivana Krstitelja i zastavama, a nakon toga je uslidilo misno slavlje koje je predvodio don Darijo Čorić uz koncelebraciju don Augustina, don Ratomira Vukorepe, don Marina Barišića mlađeg te fra Tomislava Brekala.

Don Darijo je istaknuo hrabrost i blagost sv. Ivana u njegovom pristupu opominjanja grešnika, koji je tako došao Herodu i osobno ga upozorio na njegove grijehe iako je znao da tako izlaže svoj život opasnosti… Ne možeš imati ženu brata svog! … Iako nam crkva pomaže u svakodnevnom životu i daje nam smjernice, na nama vjernicima je puno veća odgovornost za odgoj svoje djece, svojih bližnjih, da ih poput sv. Ivana Krstitelja uviđajno ali i ustrajno upozoravamo na propuste i pomažemo ima da ne skrenu sa pravog puta spasenja.

Don Augustin se na kraju svete mise zahvalio svima koji su ovih dana dali dio sebe da bi proslava sv. Ivana Krstitelja bila Bogu ugodna.

Nakon mise Dobranjčani i njihovi gosti su po običaju, uz bogati stol, i u svojim domovima proslavili blagdan našeg nebeskog zaštitnika. Popodne je crkva bila otvorena za sve koji su u miru želili uputit sv. Ivanu svoje zahvale, prošnje i molitve.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).