Početak lita uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja ili kako bi Dobranjčani rekli, Ivendana, obilježila je promjena vrimena, pa smo nakon dugotrajnih vrućina ovog prolića ipak imali osvježenje i nekoliko burovitih dana. Tako je večer uoči blagdana tribalo bit vrlo oprezno kod paljenja svitnjaka, al fala Bogu nije bilo problema. Svitnjaci su se upalili na Zdravomariju u 9 navečer, pomolili smo se i zahvalili našem nebeskom zaštitniku, te nazdravili u krugu svojih susida i prijatelja.

U nedilju, na blagdan sv. Ivana Krstitelja mnoštvo Dobranjčana i hodočasnika iz susjednih mista hodalo je u procesiji sa kipom oko našeg groblja. Kip su nosili 2 Ivana Ćubelića, te Ivan i Ante Vujević. Sv. misu je predvodio fra Josip Grbavac koji je govoreći o životu sv. Ivana i njegovom javnom djelovanju naglasio kako i mi moramo imati hrabrosti svjedočiti istinu, nazvati grijeh grijehom, te jasno dati do znanja koje su naše kršćanske vrijednosti od kojih ne odstupamo.

Nakon mise dica su jedva dočekala kupit kakvu đunđu ili igračku na derneku, a ostali su proslavu našeg blagdana nastavili u krugu svojih obitelji uz bogat blagdanski ručak. U popodnevnim satima crkva je bila otvorena za sve koji su se posebno želili u miru pomoliti sv. Ivanu.

Na kraju čestitke Stipi Milardoviću (Ćupinov) i njegovoj obitelji na rođenju malog Davida Mirka koji je šesto dite u obitelji!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).