U utorak je proslavljen blagdan sv. Ivana Nepomuka. Misa je održana u dvorištu kapelice sv. Ive, a predvodio ju je don Tomislav Ćubelić pred sedamdesetak vjernika.

Don Tomislav je u odličnoj propovidi naglasio veličinu sv. Ive podsjetivši nas na njegovu čvrstu vjeru u Boga i prihvaćanje i nošenje svog križa. Zapitao se di su svi ti naši katolici kojih je oko 86% u Hrvatskoj, jesmo li postali kukavice, dižemo li glas protiv nepravde, bojimo li se svjedočiti Isusa Krista? Također, don Tomislav je objasnio kako sv. Ive nije bio čovjek koji je živio po mjeri čovjeka, čovjeka koji se skriva, biži od odgovornosti, nespreman nositi svoj križ. Naprotiv, sv. Ivan Nepomuk je odbacio takav način života, te je po cijenu vlastitog života ostao vjeran Bogu, a tako i sebi. I zato, takvih se ljudi sićamo, takvim se ljudima molimo, i takve ljude, prave svece tribamo slijediti.

Nakon mise, Dobranjčani i njihovi gosti zadržali su se u Ćavara na maloj zakuski i osvježenju, u dobrom raspoloženju, naravno uz nezaobilaznu gangu.

Sveti Ivane Nepomuče, moli za nas!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).