Blagdan sv. Ivana Nepomuka proslavljen je u dvorištu kapelice uz lip broj Dobranjčana koji su svojim sudjelovanjem i molitvom obogatili ovo misno slavlje. Veliko fala i don Marku Ćubeliću koji se vrlo rado odazvao pozivu da služi misu na ovom prekrasnom prostoru hrvatske kršćanske i kulturne baštine.

Don Marko je u svojoj propovidi naglasio vjernost Ivana Nepomuka Isusu Kristu, posebno ističući njegovo čuvanje ispovidne tajne znajući da zbog toga gubi ovozemljski život. Osvrnuo se na sve nas pitajuću se koliko smo mi vjerni Isusu, crkvi, jedni drugima, držimo li do naših obećanja.

Zadnjih nekoliko dana je bilo kišovito i dosta ladno u Dobranjama pa smo se pitali kako će nas vrime poslužit na sam blagdan. Ispalo je odlično, poluoblačno i mrvicu prohladno ali vrlo ugodno za misu na otvorenom. Na kraju su svi bili vrlo zadovoljni, i zbog misnog slavlja, i zbog činjenice da se tradicija štovanja i slavljenja ovog našeg zaštitnika nastavlja, kao i zbog zajedničkog druženja koje je uslidilo nakon mise između Domarkovića kuća, uz seljačke i morske plate, nezaobilazne fritule, domaći kruv, rakiju i ostalu kapljicu.

Fala svima koji su sudjelovali i pomagali u organizaciji, a posebno fala sv. Ivanu Nepomuku što se moli za nas i čuva nas, neka usliši sve naše molitve!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).