Još jedan topli blagdan Božića u Dobranjama. Naoko običan i sličan svim prošlim proslavama, ali zapravo uvik nanovo emotivan, dostojanstven, pun radosti, zajedništva, pisme, ohrabrujućih propovidi…

Na Badnjak su se tradicionalno zapalile vatre na Ribnici i Blagoslovu uz vatromet, a kasnije u kućama, uz obiteljske molitve, badnjaci u čast rođenja Isusova. Prije Ponoćke, obliazilo se po kućama, čestitalo sa “Na dobro Vam došla Badnja Večer”.

Mise na Ponoćku i jutro Božića predvodio je don Augustin koji je u svojim propovidima nekoliko puta naglasio da nas ne zavede svjetovni način proslave Božića di se lako izgubi fokus od onog bitnog, a to je da se Isus triba iznova rodit u našim srcima koja mu moramo iskreno otvorit.

Kao i svake godine, veliki broj Dobranjčana proslavio je božićne blagdane u svome mistu. Mise su bile odlično posjećene, pivale su se radosno božićne pisme uz zvuke harmonija, čestitalo se uz dobre želje. Nakon Ponoćke i jutarnje mise na blagdan Božića, Dobranjčani su se zadržali isprid crkve u odličnom raspoloženju nazdrazvljajući uz kapljicu i kolače u čast rođenja Isusova.

Zahvala svima koji su sudjelovali u pripremi za božićno slavlje, uređujući i kiteći crkvu, božićnu jelku i jaslice, prostor isprid crkve, zboru za skladno pivanje i svima koji su ovih dana pohodili svoje Dobranje.

Sritan i blagoslovljen Božić i božićni blagdani svim Dobranjčanima u domovini i po svitu!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).