Veličanstvena i dostojanstvena proslava Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede u Dobranjama prošlog četvrtka.

Proslava je počela svetom misom zahvalnicom u našoj crkvi koju je predvodio otac Marko Maglić koji je prošlu subotu u Cisti Velikoj rekao svoju mladu misu. Uz oca Marka koncelebriralo je još nekoliko svećenika i đakon. U njegovoj propovidi kao i u kasnijem obraćanju don Augustina naglasak je stalno bio na Zahvalnosti, počevši od židovskog naroda koji je u pustinji stalno mrmljao protiv Boga i bio nezahvalan, pa do današnjih dana kad i mi često zaboravljamo tko smo i di pripadamo, jesmo li zahvalni i kome, cijenimo li ovaj dar slobode koji su nam darovali naši branitelji uz Božju pomoć. Na kraju svete mise Mijo Ćubelić je uručio poklon ocu Marku u ime dobranjske zajednice povodom njegovog mladomisništva, a misa je završila procesijom do središnjeg križa u groblju di smo se pomolili za sve koji su dali život za domovinu.

Iza mise nastavila se proslava pokraj župne crkve uz zajedničko druženje Dobranjčana i naših gostiju. Revijalnu nogometnu utakmicu na crkovnim njivama pod reflektorima su odigrali ekipa Dobranja i reprezentacija svećenika, slavili su svećenici 2:1.

Okupljene je pozdravio naš uvik dragi gost đakon Miljenko Bošnjak, a pismom nas je zabavljao Frane Jukić i prijatelji koje je Mate Ančić darovao prigodnim darovima za dugogodišnju svirku na našim feštama.

Uz Dobranjčane koji su došli iz svih krajeva Lipe Naše, proslavu je uveličao i velik broj prijatelja iz susjednih mista, bila je zaista lipa atmosfera, ugodno druženje mladih i starih, suboraca i veterana.

Zahvala mnogima koji su pomogli u organizaciji ove proslave, od Dobranjčana koji su svojim angažmanom sve pripremili, preko svih koji su posluživali hranu i piće, našim donatorima, dobročiniteljima i gostima, te najviše hrvatskim braniteljima koji su omogućili da u slobodi slavimo ovaj veliki blagdan hrvatskog naroda.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).