Proslavljeni su Uskrsni blagdani u Dobranjama. Bogoslužja su od četvrtka do nedilje, izmjenično predvodili don Dane i don Stipan Šurlin, duhovnik u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Ove godine vremenske prilike su bile dobre pa smo napokon bez problema zapalili i blagoslovili vatru na Veliku Subotu, uoči svečanog bdijenja. A običaj je nakon blagoslova vatre uzeti komad blagoslovljenog drva i poniti ga kući i zapaliti u svojim šporetima.

Na početku Vazmenog bdijenja se čitalo 5 čitanja iz starog i novog zavjeta nakon kojih je uslidilo “Slava Bogu na visini” kad su se upalila sva svitla u crkvi a Dobranjčani su, umivajući se kršćenom vodom, zapivali u čast Uskrslog Krista. Don Dane je svima čestitao Uskrs, posebno našim bolesnim i nemoćnim župljanima koji nisu mogli sudjelovati u misnim slavljima. Na kraju misnog slavlja bio je blagoslov hrane koja se blagovala u našim kućama odmah nakon Vazmenog bdijenja kao i sutradan na blagdan Uskrsa, prije svete mise.

U nedilju je misu predvodio don Stipan tumačeći radosne uskrsne poruke i čestitajući svima najveći naš blagdan u lipo ispunjenoj crkvi, a Dobranjčani su jedni drugima prije i nakon mise čestitali i uputili najlipše želje povodom blagdana Kristova uskrsnuća.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).