Prije nekoliko tjedana na sastanku don Augustina i crkvenog vijeća dogovoreno je da se službeno imenuje remeta, čovik koji će biti zadužen za brigu o crkvi. Sve dosad župljani su se pojedninačno izmjenjivali u uređivanju, čišćenju i održavanju naše crkve. Za novog remetu predložen je Nedjeljko Ćubelić – Lukačin koji je prihvatio tu dužnost. Naravno, time ne prestaje naša briga za crkvu, budimo uvik spremni pomoći i dati svoj doprinos našoj župskoj zajednici.

Odsad se svakako možete obratiti Nedi za bilo kakve stvari vezane za našu crkvu, bilo za održavanje, čišćenje, kićenje crkve, organizaciju sprovoda… Njegov kontakt broj mobitela je: 099 404 0263.

Prije nekoliko dana objavljena je vijest, pristigla iz Apostolske Nuncijature u Republici Hrvatskoj, da je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije preuzvišenog mons. Dražena Kutlešu, dosadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa a da je preuzvišeni mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup u miru, imenovan apostolskim upraviteljem Splitsko-makarske nadbiskupije.

Imenovanjem dosadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, biskupska stolica Splitsko-makarske nadbiskupije je ostala prazna (sede vacante), a mons. Želimir Puljić kao apostolski upravitelj „sede vacante“ ima sva prava, ovlasti i dužnosti dijecezanskog biskupa do trenutka preuzimanja službe novoga splitsko-makarskoga nadbiskupa koji ima biti imenovan.

Svjedoci smo razornih potresa koji su se nedavno dogodili u Turskoj i Siriji. Naša nadbiskupija će cilu korizmu sakupljati priloge za pomoć pogođenim područjima. Sudjelujmo svi koliko je u našim mogućnostima.
Msgr. Želimir Puljić: Slijedeći poticaj pape Franje, i mi kao Splitsko-makarska nadbiskupija želimo dati svoj korizmeni dar braći i sestrama u Turskoj i Siriji koji pate od posljedica potresa. U tu ćemo svrhu u korizmenom vremenu organizirati prikupljanje novčanih priloga u našim župama. Potaknite stoga vjernike da u razdoblju od Čiste srijede (Pepelnice) do Uskrsa daruju svoje novčane priloge za ovu svrhu.

https://smn.hr/21-nadbiskup/5852-korizmena-akcija-splitsko-makarske-nadbiskupije-za-pomoc-stradalima-od-potresa-u-turskoj-i-siriji

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).