Čestitke Juri i Ivani Ćubelić (Jamanovi) na rođenju njihovog sina, trećeg diteta u obitelji.

Na nediljnoj misi kod nas, po odredbi pape Franje, svi prikupljeni milodari išli su za pomoć ukrajinskom narodu koji se nalazi u vrlo teškoj situaciji. Svi koji žele mogu dati svoj prilog do sljedeće nedilje.

U sljedeću nedilju, 1. svibnja misa će biti u 11.00 sati koju će predvoditi don Marko Ćubelić. Tada će se održati i blagoslov polja koji se inače prije održavao na blagdan sv. Marka.

Za svečanu proslavu nebeskog zaštitnika sv. Dujma, vjernici će se pripremati devetnicom od 28. travnja do 5. svibnja, koja će se u splitskoj prvostolnici svečano slaviti bogatim sadržajem, pjevanom misom u 19 sati nakon koje će biti koncerti sakralne glazbe, predstavljanje knjiga i okrugli stolovi. Tako će u ponediljak 2. svibnja u katedralu sv. Duje hodočastit vjernici Imotskog dekanata. Misu, na kojoj će pjevati Mješoviti zbor župe sv. Mihovila iz Prološca, predvodit će fra Kristijan Stipanović, a potom će dr. Nedjeljko Ante Ančić, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, predstaviti knjigu “Dajte, pomirite se s Bogom – Sakrament ispovijedi u Godini milosrđa”. Poziv svim Dobranjčanima, pogotovo onima koji žive u Splitu, da dođu na ove svečanosti 2. svibnja u 19.00 sati.

A danas, na blagdan sv. Marka, usred prolića, slično kao i prošle godine za Uskrs, Dobranje je pogodilo izrazito ladno vrime uz snig i buru. Palo je nekoliko centimetara sniga te je temperatura naglo pala oko 0 stupnjeva. Šta će bit od naše intrade, sam Bog zna. Uskoro ćemo i to viditi.