U srijedu 1. lipnja 2022. u poslijepodnevnim satima našu župu posjetile su Školske sestre franjevke iz samostana u Sinju. U sklopu mjesečne duhovne obnove u župnoj crkvi sudjelovale su u slavlju Svete mise i pjevane Večernje. Potom su se zajedno s upraviteljem župe don Augustinom pomolile za duše stradalih hrvatskih vojnika u Drugom svjetskom ratu. 

Svoju duhovnu obnovu nastavile su razmišljajući o  temi: „Poslane u svijet nastaviti njegovo poslanje“. Naime, sestre ove godine slave 100. obljetnicu utemeljenja samostalne  (splitske) Provincije Presvetog Srca Isusova Školskih sestara franjevaka Krista Kralja. 

Sestrama čestitamo ovaj veliki jubilej i preporučamo se u molitve!

…Mi smo u našoj zajednici u Sinju na prvom kućnom Kapitulu planirale otisnuti se od samostana i zadnju duhovnu obnovu imati u drugomu kraju. Bez striktnog nacrta o mjestu i vremenu. Ako je vjerovati u Božje planove, ali i naše dojmove, onda se može reći da je bio pun pogodak odlazak u Dobranje, odnosno Cistu Veliku 1. lipnja. Ugostio nas je don Augustin Radović kojeg smo i mi više puta primile kao predvoditelja mjesečnih duhovnih obnova i odavna prepoznale kao usputnog darivatelja onoga što je, kako reče, i sam na dar primio.

Kao inače naši duhovni susreti, i ovaj je bio euharistijski, predavački i sustolnički. Slavlje svete mise, s nakanom za naše dobročinitelje, imale smo u obnovljenoj dobranjskoj crkvi. Oduševila nas je sakralnošću, jednostavnošću koja molitveno sabire. Činilo se kao da se svi naši glasovi natječu koji će bolje, zaobljenije, čas glasnije, čas tiše služiti liturgiji više. Čitavom je crkvom odzvanjala slava Bogu. Neobično da nam se netko nije pridružio. Možda i bi da mnogi nisu davno odselili, otisnuli od svoga zavičaja ili se domogli onoga vječnoga nebeskoga kraja.

Pomolile smo se i kod spomen križa i grobnice na mjesnom groblju gdje su pokopani hrvatski domobrani pogubljeni na Markovića jami na Podima kod Graba…

https://skolske-sestre-franjevke.hr/novosti/otisnuti-se-na-duhovnu-obnovu/

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).