I u ovim čudnim vrimenima punim ograničavajućih mjera, proslavljen je Božić u Dobranjama.

I ove godine na Badnjak su se tradicionalno zapalile vatre na Ribnici i Blagoslovu, a u kućama badnjaci u čast rođenja Isusova. Mise na Badnji dan i na Božić je po prvi put u Dobranjama predvodio don Augustin koji je u svojim propovidima ukazao na razlike između svjetovnog potrošačkog božića punog blještavila i reklama, te onog pravog vjerničkog Božića u kojem pripremamo naša srca dolasku Isusa, di sve svoje želje, patnje, teškoće i probleme dilimo sa onim koji jedini ima odgovor na svako pitanje, koji je naša snaga, utjeha i spasenje.

Don Augustin je čestitao Božić svim Dobranjčanima, njihovim obiteljima ma di se oni trenutno nalazili, te izrazio zadovoljstvo što je mogao s nama proslaviti veliki blagdan Rođenja Isusova. Također, još jednom se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinili da uspješno privedemo kraju veliki dio projekta obnove naše crkve istaknuvši dobro funkcioniranje naše župne zajednice unatoč tome što je u selu sve manje ljudi.

U ovom ludom vrimenu, mnogi su bili spriječeni doći u svoje misto i proslaviti Božić sa svojom obitelji, što zbog epidemioloških mjera, što zbog bolesti ili drugih situacija, nek im Isus Krist bude utjeha i snaga.

Crkva je bila lipo i dostojanstveno okićena, uz prekrasno jelku i jaslice kao i svake godine. Također, i prostor isprid crkve je bio vrlo lipo ukrašen i osvitljen. Hvala svima koji su za to zaslužni.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).