Veliki Uskrsni tjedan u Dobranjama je prošao. Na Veliki Četvrtak misu večere Gospodnje predvodio je don Alojzije Ćubelić a sve ostale obrede Velikog Petka, bdijenja na Veliku Subotu i na Uskrs predvodio je don Boris Vidović.

Na Veliki Petak, obredi su počeli Gospinim plačem, nastavili se Mukom Gospodina našega Isusa Krista koju su pivali i čitali uz don Borisa članovi našeg zbora. Na kraju smo imali obred ljubljenja križa.

Poslušajte nekoliko audio isječaka sa obreda Velikog Petka.

Na Veliku subotu, uskrsno bdijenje je počelo u 20.00 sati blagoslovom vatre, nakon čega se sa upaljenim svićama krenulo u crkvu na slušanje 5 čitanja iz Starog Zavjeta. Iza toga je uslidio jedan od najlipših trenutaka same mise, kad se uz “Slava Bogu na visini” pale svitla u crkvi, vjernici se umivaju u krštenoj vodi te svi pivaju u uskrsnom zanosu. Na kraju mise održao se blagoslov hrane.

Na blagdan Uskrsa, nastavilo se u istom svečanom ugođaju. Međusobna čestitanja Dobranjčana prije i poslije mise, sveta misa u punoj crkvi uz prekrasno pivanje zbora i vjernika, odlične propovidi don Borisa u sva 3 dana di se kao glavna poruka iskristalizirala Isusova poruka učenicima nakon uskrsnuća: “Ne bojte se! Bog vas voli, hrabro svjedočite vjeru u uskrslog Krista.”

Veliko fala don Borisu na prekrasnim zajedničkim danima bogoslužja, našem zboru, sviračima, pivačima i svima koji su sudjelovali u misnim slavljima.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).