Sunčani i neobični topli Božić proslavljen je u Dobranjama.

Na Badnjak su se tradicionalno zapalile vatre na Ribnici i Blagoslovu u čast rođenja Isusova, a kasnije u svojim kućama zapaljeni su badnjaci te smo se obiteljskim molitvama pripremali za Ponoćku. Ponoćku je predvodio don Marin Barišić ml. koji je u odličnoj propovidi zaželio svima da se Isus uistinu rodi u našim srcima naglašavajući kako je prekrasno bilo zajednički slaviti i pjevati sa cilom crkvom.

I na blagdan Božića na misi je bilo vrlo svečano i radnosno. Don Marin je još jednom u dojmljivoj propovidi tumačio snagu i lipotu božićne radosti čestitajući svima prisutnima. Srdačne čestitke i najlipše želje Dobranjčana jednih drugima, svečani ručkovi, obiteljske molitve, paljenje svića i nazdravljanje. Naoko uvik isto, ali zapravo svake godine uvik poseban osjećaj provoditi božićno vrime u svom mistu, zajedno sa rodbinom, susjedima i prijateljima, doživljavajući otvorena srca svu radost Isusovog dolaska.

Crkva je bila lipo i dostojanstveno okićena, uz prekrasno jelku i jaslice kao i svake godine. Također, i prostor isprid crkve je bio vrlo lipo urešen i osvitljen. Hvala svima koji su za to zaslužni.

Velika zahvala don Marinu što nas je pohodio i zajednom s nama slavio blagdan Božića.

Na blagdane sv. Stipana i sv. Ivana mise je predvodio don Augustin koji je prije svega čestitao Božić svim Dobranjčanima, a također i imendane svima onima koji nose imena naših svetaca koje smo slavili.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).