Dvodnevnim slavljem proslavljen je blagdan sv. Ivana Krstitelja našeg nebeskog zaštitnika u Dobranjama.

Dan uoči blagdana, slavljena je sv. misa uočnica koju je predvodio don Petar Dukić, župnik Košuta. Nakon svečane mise, don Petar je zajedno s don Augustinom zapalio zajednički svitnjak na crkovnim njivama. Zatim su se Dobranjčani u dobroj atomsferi zadržali na druženju uz piće i kolače. Iste večeri na zvon ZdravoMarije zapaljeni su svitnjaci po svim zaseocima. Ove godine je bilo lako zapalit s obzirom da su ovih dana temperature dosezale i 35 stupnjeva.

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja okupio se veliki broj Dobranjčana i hodočasnika. Prvo se išlo u procesiji oko groblja a kip su na novom postolju nosili Mijo Burazin, Mihael Burazin, Ivan Vujević i Mate Vuletić.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju uz koncelebraciju još nekoliko svećenika iz susjednih mista i Dobranja. Fra Antonio je istakao onu poznatu rečenicu “Što li će biti od ovoga djeteta?” i zapitao se: “Što li će biti od nas?”, “Što li će biti od naše dice?” “Što li će biti od naše domovine?”. Naglasio je da nam crkva donosi primjer sv. Ivana Krstitelja kao putokaz kuda tribamo usmjerit naš život. Pričao je o Ivanu kao o pokorniku, o čovjeku koji ne radi ono što on misli da triba nego vjerno izvršava Božji program i naum, ne bojeći se pritom kritizirat sve ono što je loše u društvu.

Na kraju misnog slavlja don Augustin se zahvalio mnogima koji daju dio sebe na dobro naše župske zajednice, bilo kroz svakodnevni angažman, logističku potporu, zborsko pivanje, uređenje crkve i okoliša… Najavio je također, 2 događanja ovog lita kod nas: Predstavljanje nove knjige don Ivana Ćubelića i njegovo slavlje 40 godina svećeništva 18. srpnja 2021., te obilježavanje Dana Domovinske Zahvalnosti 5. kolovoza 2021. O svemu tome ćemo uskoro detaljnije.

Nakon sv. mise Dobranjčani su svečanim ručkovima zajedno sa svojim gostima također uveličali ovaj dan, a crkva je u popodnevnim satima bila otvorena za sve one koji su u miru želili uputit osobne molitve i prošnje sv. Ivanu.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).