U nedilju je naš novi župnik don Augustin Radović predvodio svoju prvu svetu misu u našoj crkvi. U ime vjernika naše župe pozdravila ga je Matea Burazin:

Poštovani oče Augustine, pozdravljamo Vas u ime naše župe Dobranje i želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u naše mjesto.

Župa Dobranje, iako mala, bogata je tradicijom i kulturnom baštinom. Od 5 materijalnim kulturnih dobara pod zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 4 su vezana za naše crkve i kapele. Uz to, ponosni smo i na značajan broj duhovnih zvanja u našoj župi, počevši od 8 svećenika glagoljaša iz 18. stoljeća, preko 9 svećenika i 11 redovnica poteklih iz Dobranja u zadnjih šezdesetak godina.

Vaš dolazak doživljavamo kao jedan novi početak, novu energiju i novu nadu za život i razvoj naše župne zajednice. Vjerujemo da je i za Vas ovo jedan veliki izazov. Svjesni smo da upravljanje sa 2 župe neće biti lako. I mi kao župna zajednica imamo svoje želje i očekivanja za što ravnopravnijim odnosom i suradnjom. Za sve to, trebati će nam dobra organizacija, spremnost da svatko od nas uloži dio sebe za dobrobit svih nas, da djelujemo kao prava Kristova zajednica utemeljena na ljubavi, poštivanju, žrtvi, iskrenosti, nesebičnom zalaganju i molitvi. Nastojmo uvijek zajedno tražiti rješenja za naše probleme i izazove, budimo potpora jedni drugima, budimo spremni ispričati se ali i oprostiti.

Oče Augustine, trudit ćemo se da Vam budemo potpora u svakom pogledu. Želimo Vam biti i suradnici i učenici i prijatelji. A Vi nam budite pravi duhovni pastir, netko na koga se možemo osloniti, kome se možemo povjeriti, netko tko će nas okupiti, saslušati i savjetovati, te nam pomoći da se uvijek vraćamo na jedini pravi Kristov put.

Još jednom, iskreno se radujemo Vašem dolasku. Bog Vas blagoslovio!

Don Augustin se na kraju mise zahvalio na toplim riječima dobrodošlice. Kazao je da malo poznaje naš kraj al dobro poznaje neke naše svećenike te vjeruje da ćemo se brzo upoznati i dobro surađivati. Zatražio je malo strpljenja od svih nas dok se ne upozna sa postojećim stanjem, dok ne pohvata konce i najavio svoje češće dolaske u Dobranje da se što bolje organiziramo i zajedno djelujemo na dobro naše župe.

Kao jedna od novosti za prvi put, uz obavijesti koje se pročitaju na svetoj misi, one će biti i izložene na oglasnoj ploči isprid crkve tako da se svatko može podsjetit.

Za ovi put, uz raspored bogoslužja, tu je i poziv za sve zaniteresirane za hodočašće Maloj Gospi u Vepric da se jave časnoj sestri Vlasti.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).