Prošlu nedilju don Dane se oprostio od naše župe nakon 8 godine službe te odlazi u mirovinu. Misu je predvodio don Alojz Ćubelić. Na kraju mise, u ime Dobranjčana don Danijelu se obratio Mate Ančić zahvalivši mu na svemu dobrom što je učinio za našu župu:

“ISKRENE ČESTITKE DON DANIJELU POVODOM 50 GODINA SVEĆENIŠTVA.

HVALA VAM ZA SVE DOBRO KOJE STE UČINILI U NAŠOJ ŽUPI.

NASTAVITE I DALJE “BOGA LJUBITI I HRVATSKOM NARODU SLUŽITI”

TVOJI DOBRANJČANI

Naši ministranti su don Danijelu uručili 2 poklona za uspomenu na našu župu: križ “Uskrsno jutro”, ručni rad našeg umjetnika Mate Ančića, te sliku blaženog Alojzija Stepinca.

Don Danijel se na kraju u prigodnom govoru zahvalio vjernicima naše župe rekavši da će nas uvik nosit u srcu.

“… Dobro se sjećam da sam rekao sam da ću propovjedati Krista i njegovu nauku a ne sebe i svoju nauku. Ne znam jesam li ovo svoje obećanje izvršio, stoga prepuštam Bogu i vama da to prosudite. Molim od Boga oproštenje za sve svoje propuste a onda molim i vas. Isto tako ako je mene tko od vas na bilo koji način uvrijedio, ja mu od svega srca rado opraštam. Ja nikad neću i ne mogu zaboravit ovaj narod i sve moje drage vjernike. Ja neću i ne mogu izbrisat iz svog srca osjećaje koje sam gajio i gajim prema vama i vašim najmilijima. Neke svima bude moja srčana topla hvala za sve… Neka moj blagoslov ostaje na vama i vašim najmilijima i najdražima. Zbogom moji dragi župljani i na svemu vam jedno veliko HVALA. Blagoslov Boga Svemogućega…”

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).