Na Uskrsni Ponediljak 10. travnja 2023. u Dobranjama je održana misa zadušnica za hrvatske vojnike i civile koje su partizani 1944. ubili i bacili u Markovića jamu na Podima. Misu je predvodio don Lovre Šola župnik Župe Pohođenja BDM na splitskom Spinutu uz sudjelovanje desetak svećenika i mnoštvo vjernika, članova obitelji pokojnika iz Hrvatske i BiH.

Don Lovre je u svojoj propovidi naglasio da kad govorimo o životnim vrijednostima, ako one nisu ukorijenjenje u Isusu Kristu, nisu prave vrijednosti, isto tako, tamo gdje nema svijetla uskrsloga Krista počinje vladati tama koja rađa zlo, mržnju i osvetu.

Na kraju mise don Augustin se zahvalio don Lovri i braći svećenicima, svima koji su na bilo koji način povezani sa žrtvama,  kao i svim vjernicima koji su došli na ovu misu zadušnicu. Potom su pročitana imena svih nevinih žrtava partizanskog zločina koja možete naći na sljedećoj poveznici: http://dobranje.hr/kulturna-bastina/spomen-obiljezje/.

Nakon mise se dostojanstveno u procesiji otišlo do spomenika žrtvama u dobranjskom groblju di se udililo odrišenje, te se još jednom pomolilo za duše pokojnika. Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije, naše i nekoliko susjednih Općina i gradova, položilo je cviće i zapalilo sviće za sve pobijene žrtve.

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).