U četvrtak smo proslavili blagdan sv. Ivana Nepomuka slaveći misu kod kapelice sv. Ive u Ćavara. Iako je ovih dana bilo dosta kiše, pa i na sam blagdan, vrime nam se smilovalo za vrime mise. Okupilo se oko 80-90 Dobranjčana, a misu je predvodio don Ivan Ćubelić.

Don Ivan se u propovidi osvrnuo na život sv. Ivana Nepomuka ističući njegovu vjernost Bogu, crkvi i papi po cijenu vlastitog života, te njegovu ustrajnost u svjedočenju istine.

Također, upozorio je vjernike da ne nasjedaju medijskim manipulacijama i raznim tumačenjima o procesu kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i ulozi pape Frane u tome. Proces kanonizacije zna često biti dugotrajan i u njemu je bitno da što više istine o životu Stepinca iziđe na vidjelo koja će potvrdit njegovu veličinu. Budimo strpljivi i molimo se za proglašenje Stepinca svetim, te uvik uporno tražimo istinu o našoj crkvi, našem narodu, ali u tom traženju nemojmo zaboravit na ljubav jer bez ljubavi nema ni istine.

Nakon mise Dobranjčani su se zadržali na zakuski, osvježenju i druženju u lipoj atomsferi kod svojih domaćina Ćavara. I baš je bilo ugodno, svečano i dostojanstveno.

Fala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji proslave ovog velikog blagdana, neka nas sve naš sv. Ive čuva.

Komentari (1)

  • Nada Vidovic

    Hvala Dado na lipim slikama, srce mi je bilo s vama, Mate ga je slomijo, moga ćaću zaminio.
    Majka moja na Traci sjedi ,tužan pogled joj kapelu gledi.Sv.Ive daj nam snage svima, čuvaj ti nas ma gdje god nas ima. Pozdrav mojim dragim mjestanima Nada Okanova

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).