Sprovod pok. Ante Ćubelića Lauškića koji je preminuo u Australiji biti će u subotu 11. srpnja u 17.00 sati na mjesnom groblju u Dobranjama.

Večer uoči blagdana sv. Ivan Krstitelja, tradicionalno su u trenutku zvonjenja Zdravo Marije zapaljeni svitnjaci u svim dobranjskim zaseocima, izmoljene su zajedničke molitve, bilo je i malo pucnjave, svjetlećih lampiona, bengalki, kao i nazdravljanja kapljicom.

Dan blagdana osvanuo je uz jaku kišu koja je pritila da pokvari misno slavlje. I padala je kiša sve dok nismo izašli iz crkve i krenuli u procesiju, i tada je stala. Kip sv. Ivana ovog puta su nosili Petar Vuletić, Stipe Božina, Ivan Vujević i Dalibor Vuletić, a barjak je nosio Petar Ančić. Misu je predvodio don Luka Vrličak uz koncelebraciju još nekoliko svećenika. U vrlo emotivnoj i nadahnutoj propovidi don Luka je naglasio uvik aktualnu potribu čovjeka za obraćenjem na staze Gospodnje, ono na šta je sv. Ivan u svojim javnim nastupima upozoravao. Kao i primjer sv. Ivana u bezuvjetnoj vjeri i svjedočenju da je Isus Krist naš Bog i Otkupitelj, bez obzira na cijenu takvog svjedočenja. Na misi je bio solidan broj Dobranjčana iz mnogih krajeva Lipe Naše, bilo je i malo naših iseljenika kao i hodočasnika iz susjednih mista.