Po prilično toplim vremenskim prilikama uz dosta kiše, proslavili smo naš veliki blagdan Božića u Dobranjama.

Na magloviti Badnjak su se tradicionalno zapalile vatre na Ribnici i Blagoslovu, a u kućama badnjaci u čast rođenja Isusova.

Mise na Badnji dan i na Božić predvodio je don Augustin koji je u svojim propovidima još jednom naglasio: “Mnoge smo svetkovine i blagdane pretvorili u dužnost i običaje; u dokazivanje i pokazivanje – u folklor; kao da želimo vanjskim sjajem prekriti sav onaj jad i mrak u srcu i duši. Krajnje je vrijeme da se počne događati obrnuti proces. Da nas Božja milost razlivena po sv. Krštenju u naša srca odgoji da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda, te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu i budemo baštinici života vječnoga po Isusu Kristu, opravdani njegovom milošću.”

Veliki broj Dobranjčana pohodio je svoje misto za božićne blagdane, tako je i na misama bio veliki broj ljudi. Pivalo se radosno uz zvuke harmonija i violine. Nakon Ponoćke i mise na blagdan Božića, Dobranjčani su se zadržali isprid crkve u odličnom raspoloženju, čestitajući jedni drugima i nazdrazvljajući u čast rođenja Isusova.

Sritan i blagoslovljen Božić i božićni blagdani

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).