Uskrsni blagdani u Dobranjama su protekli u mirnom, lipom, molitvenom ozračju uz vrlo ladno vrime. Mise i obrede od Velikog Četvrtka pa zaključno sa blagdanom Uskrsa predvodio je rektor Bogoslovije u Splitu don Boris Vidović.

Obredi Velikog Petka počeli su pjevanim Gospinim plačem u izvedbi našeg zbora i don Borisa, zatim je slidila Muka Gospodina našega Isusa Krista, nakon toga propovid pa na kraju ljubljenje Križa. Zanimljivo je da smo se prije svi izuvali i išli bez obuće poljubiti Križ, danas je vrlo malo onih koji tako i dalje rade.

Na Veliku Subotu, uskrsno bdijenje je počelo blagoslovom vatre isprid crkve. Ovog puta nije bilo kiše al je bilo vrlo hladno i vitrovito tako da se uskrsna svića jedva upalila i to na samom ulazu crkve. Puno Dobranjčana došlo je proslaviti uskrsne blagdane, posebno je te večeri bila puna desna strana crkve, tzv. “Ćubelića strana”. Uvik je poseban doživljaj trenutak kad se na misi zapiva “Slava Bogu na visini”, tada se izvade bočice s kršćenom vodom te se ljudi umivaju u čast Uskrsnuća Gospodinova, za novi početak… Naš zbor je odlično pivao, a ovih blagdana ga je pojačao Blaž Žagač, sin Ivana i Nede (rođ. Ančić) koji je prekrasnim zvucima violine obogatio naše uskrsne pisme. Na kraju uskrsnog bdijenja blagoslovljena su uskrsna jaja, kruv i ostala hrana.

Na uskrsno jutro Dobranje je osvanulo po snigom koji je padao nošen jakom burom. No to nas nije spriječilo da u velikom broju dođemo na uskrsno slavlje i čestitamo Uskrs prijateljima. Don Boris nas je kroz sve ove dane pa tako i na Uskrs obogatio vrlo lipim i jasnim propovidima, velika zahvala u ime svih Dobranjčana. On se u završnom obraćanju zahvalio svima na pomoći posebno naglasivši pomoć od našeg remete Mate Ćubelića. Također, je rekao da mu je nakon ovih nekoliko zajedničkih dana sa Dobranjčanima jasno zašto je bivši naš župnik boravio ovdje 40 godina, na što su ga Dobranjčani pozvali da i on ostane tu.