Sprovod pok. Jerke Ančića koji je prije nekoliko dana preminuo u Australiji biti će u utorak 5. travnja u 16.00 sati u Dobranjama.

Na Uskrsni ponediljak održana je misa za hrvatske domobrane ubijene 1944. od strane partizana, kao i sve hrvatske mučenike koji su položili živote za svoju domovinu.

Misu je predvodio prof. dr. don Ivan Kešina uz koncelebraciju još dvadesetak svećenika, bio je tu i gosp. Ante Babić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, načelnik naše Općine Božo Ćubić i suradnici, predstavnici Udruga i veliki broj vjernika.

Don Dane je po običaju, na početku pozdravio sve prisutne i u uvodnom govoru naglasio važnost sjećanja i molitve za naše mučenike.

Don Ivan Kešina je u svojoj snažnoj i nadahnutoj propovidi rekao da nikada ne smimo zaboravit veliku žrtvu naših mučenika, koji su kroz povijest davali živote za našu domovinu. Posebno je istaknuo svu brutalnost i zločinačku narav Titovog režima koji je na sve načine pokušavao zatrti hrvatski identitet. Pozvao je na molitvu za mir, da se nikad ne ponove ovakvi zločini.

Na misi su, kao i svake godine, pročitana imena mučenika pokopanih u zajedničku grobnicu u našem groblju, a nakon mise išlo se u procesiji do spomenika mučenicima di je udiljeno odrišenje.