Još jedna lipa proslava Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede u Dobranjama.

Uoči proslave Oluje, pritila je vrimenska oluja i velika kiša cilu noć i dan, pa su se mnogi pitali oće li se otkazat proslava. Nema otkazivanja, nisu branitelji devedesetih posustajali i odustajali zbog vrimenskih neprilika, zahvaliti se mora!

Proslava je počela svetom misom zahvalnicom u našoj crkvi koju je predvodio don Augustin uz koncelebraciju don Petra Dukića, oca Alojza Ćubelića, te đakona Miljenka Bošnjaka i Marka Pudara. Don Augustin se u propovidi još jednom zapitao kakva je naša domovina danas, jeli onakva kakvu smo želili i zamišljali, kakava je odnos prema onima koji su sudjelovali u njenom stvaranju, koliko smo uistinu zahvalni – citirajući stihove poznate Thompsonove pisme:
Prijatelji, često mislim na vas
Nije ovo vrijeme dobro za nas…
Kažite mi, jeste li se umorili?
Jesu li nas prevarili?
Je l’ nas vrijeme pregazilo?…

Misno slavlje je i ove godine odličnim pivanjem uveličao Crkveni zbor iz Trilja. Fala im još jednom. Na kraju mise išlo se u procesiji do središnjeg križa u groblju di smo se pomolili za sve koji su dali život za domovinu.

Nakon toga uslidila je proslava pokraj župne crkve uz zajedničko druženje Dobranjčana i naših gostiju. Ove godine nismo mogli odigrati revijalnu utakmicu zbog kišom natopljenog terena pa se krenulo odma u natapanje svojih grla. Okupljene je kratko pozdravio đakon Miljenko Bošnjak, nakon čega je neumorno svirao i pivao Ante koji je ove godine zaminio odsutne Franu i Branu.

Dobra atmosfera i druženja starih suboraca, starih i mladih generacija, pivala se ganga i domoljubne pisme, unatoč tome što nas je sve skupa bilo manje nego prošlih godina. Veliko fala svima koji su došli na proslavu.

Također, veliko fala svima koji su pomogli u organizaciji ove proslave, od Dobranjčana i prijatelja koji su svojim angažmanom sve pripremili, te sudjelovali u posluživanju hrane i pića, naših donatora iz državnih jedinica (Općina Cista Provo, Županija Splitsko-dalmatinska).

Najveća zahvalnost hrvatskim braniteljima na daru slobode!

Još nema komentara

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena (*).